Op tweede Pinksterdag, maandagmiddag 6 juni 2022 geeft de nieuwe organist en muziekdirecteur van de Basiliek Van de Heilige Nicolaas in Amsterdam Giles Brightwell een orgelconcert op het Maarschalkerweerd-orgel van de Koepelkerk in Hoorn.

Dr. Giles Brightwell, geboren in Londen in 1970, was voor zijn benoeming in Amsterdam onder meer werkzaam als Universitair Organist en Tutor in Muziek in Durham, het Sidney Sussex College van de Universiteit van Cambridge en University Organist en Directeur van het Chapel Choir aan de Universiteit van Glasgow.

Naast zijn werk als organist, koordirigent, zanger (tenor) en leraar, omvatten Dr. Brightwells academische interesses Britse muziek van de late negentiende en vroege twintigste eeuw, Engelse kathedraal- en kerkmuziek en institutionele geschiedenis. Hij publiceerde daar diverse artikelen over.

Programma
Het programma dat Giles Brightwell gaat uitvoeren is heel divers. Zo kunt u luisteren naar het Pièce d’Orgue (BWV 572) van J.S. Bach, de Toccata van Georgi Mushel en verder werken van onder meer Reger, Howells en Langlais.

Organisatie
Het concert begint om 15.30 uur en duurt ongeveer een uur. De Koepelkerk ligt aan het Grote Noord 15, 1621 KD Hoorn. De toegang is gratis en na afloop wordt er een collecte gehouden waarvan wij hopen dat iedereen naar vermogen daaraan zal bijdragen. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.orgelconcerten-hoorn.nl

Vorig artikelOrgelconcert Werenfriduskerk
Volgend artikelVoorleespret op BoekStartdag