Tjeerd van der Ploeg

Op zondag 26 augustus verzorgen Marja en Tjeerd van der Ploeg een orgelconcert in de Sint Werenfriduskerk te Wervershoof. Zij spelen zowel vierhandig als ieder ook een aantal solowerken. Het programma vermeld muziek van o.m. Lachner, Widor, Bunk, Liszt en Schubert.

Marja van der Ploeg heeft gestudeerd aan de Muziekpedagogische academie in Leeuwarden. Haar hoofdvakken waren orgel en kerkelijk orgelspel met als docenten Piet Post en Jan Jongepier. Ze studeerde af met een aantekening voor Franse romantiek. Vanaf1987 is ze als cantor-organist verbonden aan de protestantse Bethelkerk gemeente te Amsterdam –Noord.

Ze heeft diverse composities op haar naam staan. Van 2008 tot en met 2010 heeft ze meegewerkt aan de voorbereiding van het nieuwe liedboek voor de Protestantse kerken in Nederland. Naast concerteren geeft ze veel pianolessen. Sinds september 2013 is ze als dirigent verbonden aan het dameskoor Wijdewormer. Tevens is ze als dirigent verbonden geweest aan het projectkoor Middenbeemster.
Tjeerd van der Ploeg (1958) is sinds 2002 titulair organist van het fameuze Nicholson-orgel (1882) in de St. Christoforuskerk te Schagen. Zijn concertrepertoire omvat vrijwel de gehele breedte van de orgelliteratuur. CD-opnamen met werken van Herbert Howells (opgenomen in Schagen en in het Engelse Selby Abbey), maar ook van Charles Tournemire (opgenomen in Douai, Cambrai en Parijs) kregen een hoge waardering van zowel de nationale als de internationale pers. Zijn laatste CD betreft een opname van Bachs zogenaamde Grote Orgelmis, gespeeld op het historische Garrels-orgel van de St. Nicolaaskerk in Purmerend. Wegens zijn verdiensten voor de Franse orgelliteratuur werd hem de Zilveren Medaille van de Société Académique ‘Arts, Sciences et Lettres’ te Parijs toegekend.

Het concert begint om 14.30. Toegang: € 3,– en deurcollecte.