Op zondag 4 november verzorgt zangkoor Westfrisia Cantat een operaconcert.

Als na zo’n prachtige zomer de repetities weer beginnen moet alles even op gang komen. Het jaarlijkse concert in november lijkt ver weg en er is nog alle tijd om de weggezakte nootjes op te halen. Steeds weer blijkt dat “alle tijd” een betrekkelijk begrip is, want al snel komt de datum van het concert met rasse schreden naderbij en dan moet er toch nog wel het een en ander gebeuren om een uitvoering op niveau te kunnen neerzetten. Die spanning is er elk jaar en ook deze keer is dat niet anders.
Samen met de altijd enthousiaste dirigent Wim Dijkstra zetten de koorleden er de schouders onder om 4 november een concert voor het voetlicht te brengen van een kwaliteit die van Westfrisia Cantat verwacht mag worden.
Het programma bestaat uit een mix van oude bekenden en een aantal verrassende nieuwe stukken. Het concert krijgt een extra boost dankzij de medewerking van de bekende solisten Hans de Vries en Sebastian Brouwer. Zij nemen respectievelijk de bas- en tenorsoli voor hun rekening. Nieuw voor het koor is de sopraan Fenna Ograjensek. Zij schittert onder andere in het Laudate Dominum van Mozart en een aria uit Don Pasquale van Donizetti.

Dat in het programma veel bekende Italiaanse operacomponisten langs komen zal niemand verwonderen. Voor de pauze worden delen uit opera’s van Bellini, Puccini, Donizetti, Ponchielli en Rossini gebracht; het tweede deel van het programma is geheel aan Verdi gewijd met fragmenten uit I Lombardi en I Sicilliani. Koor en solisten worden muzikaal ondersteund door de vaardige handen van Willem Woestenburg op de vleugel. Het geheel staat onder leiding van de vaste dirigent Wim Dijkstra, die er op zijn eigen wijze voor zorgt dat alles op rolletjes loopt.

Het concert wordt gehouden op zondag 4 november in de Gerardus Majellakerk in Onderdijk. U bent van harte welkom! Aanvang 15.00 uur. Kaarten aan de zaal € 17,50.
Voorverkoop € 16,00 via de website www.westfrisiacantat.nl of bij Joke Kaarsemaker 0228 581238.