Hoera, de horeca gaat weer open! Op 1 juni om 12.00 uur is het weer tijd voor terras, restaurant en gezelligheid. Anders dan anders, dat wel. Met veel kunst- en vliegwerk brengen de horeca-ondernemers alles op orde om hun gasten weer te ontvangen en verwennen. Tot 1 juli zijn de beperkingen groot, maar creativiteit én inzet van zowel medewerkers als gasten maken veel mogelijk. We gaan het samen doen! De maatregelen zijn per restaurant en café verschillend. In deze krant lees je waar je zoal terecht kunt en hoe je reserveert want reserveren is overal verplicht. Laten we ontmoeten, bijkletsen, genieten van muziek, lekker eten en drinken en daarbij goed denken om elkaar. Gebruik je gezonde verstand, pas je aan waar dat gevraagd wordt en houd het gezellig. Dan zijn we hard op weg naar nog meer versoepeling per 1 juli. En ondertussen: geniet van wat er wél kan. Proost!

Oxalis in het nieuw

Bij restaurant Oxalis is men blij met de versoepeling. 1 juni kent een extra tintje, omdat men dan ook in nieuwe bedrijfskleding gaat werken. Eigenaar Geoffrey van Melick: “Onze nieuwe kleding is ook aangepast met betere hygiëne en bescherming voor de veiligheid van onze klanten. Het is ook een mooie uitstraling naar onze klanten.

Wij werken met koksmutsjes, mondkampjes en zoveel mogelijk met handschoenen. Dat laatste kan niet altijd met hoge temperaturen. Het is allemaal wel even wennen, we lijken wel strijders, zeggen we tegen elkaar. Maar goed de veiligheid staat voorop. Wij werken dan ook volgens de regels, die ons worden opgelegd. Per 1 juni kunnen wij dertig mensen ontvangen in ons restaurant, Het is minder dan normaal, maar we kunnen van start. Daarnaast kan men nog buiten op het terras plaats nemen. Wij gaan nu ook op maandag en dinsdag open, vanaf 14.00 uur.

We hebben dan een kleine kaart met kleine hapjes. Van donderdag t/m zondag hebben we een uitgebreide lunchkaart. Vanaf 18.00 uur is het diner. Deze woensdag en donderdag is het nog mogelijk om online te bestellen. Vanaf het komende weekend is dat alleen nog op vrijdag, zaterdag en zondag.


Hèt Café wordt Hèt Terras van Wervershoof

Hèt Café als muziekcafé was niet helemaal van de radar verdwenen. Met Elke.Dag.Een.Mooie. Plaat.Van.Mij.Voor.Jullie en een paar uur muziek van vinyl voor bij de vrijmibo op Facebook, vermaakt Joost Buis de muziekliefhebber nog elke dag. Maar er gaat toch niets boven dat lekkere speciaalbiertje, dat frisse wijntje en de sterke verhalen aan de bar of op het terras. Live!

Ook Paulien, Antoinet en Joost missen het contact met de klanten.
Maar de vierkante meters die zij tot hun beschikking hebben beperken de mogelijkheden. Daarom besloten zij vanaf 1 juni alleen het terras te openen.

Antoinet: “Ons café is een plek van ontmoeten, kriskras door elkaar lopen, elkaar omhelzen, spontane gezelligheid. Die belofte kunnen we voorlopig niet waarmaken. De ruimte binnen is te klein en leent zich niet voor 1,5 meter afstand. Bovendien is het in de buitenlucht veel veiliger om met een groep samen te komen. Daarom blijft het café zelf voorlopig gesloten en openen wij in eerste instantie alleen het terras. We zijn met de gemeente in gesprek over extra plekken op de parkeerplaatsen en ook bij onze buren mogen we extra tafeltjes plaatsen. Totaal hebben we ruimte voor 20 tot 25 personen. Voor koffie met gebak, een lekkere borrel, een daghap, bittergarnituur of borrelplank. En voor de gezelligheid die je van ons gewend bent, ook al is het dan op een andere manier.

Als je met 2 personen komt, mag je binnen 1,5 meter van elkaar zitten, dat geldt ook voor een groter gezelschap uit hetzelfde huishouden. Andere groepen houden wel die 1,5 meter afstand tot elkaar. We serveren het eten en drinken gewoon zelf. Als het om een grote groep gaat laten we het eventueel ophalen op een strategische plek. Hoe we dat precies gaan doen, zal de praktijk uitwijzen. Het is voor iedereen nieuw en moet allemaal nog even groeien.”

Ons terras is in principe open iedere donderdag van 19.00 tot 22.30 uur en op vrijdag, zaterdag en zondag van 16.00 tot 22.30 uur. Uiteraard alleen bij redelijk tot goed weer. Op onze Facebookpagina en de website www.hetcafevanwervershoof.nl communiceren wij het tijdig als we gesloten zijn. Reserveren is verplicht. Stel jouw plekje dus tijdig veilig via 0228-754223 om teleurstelling te voorkomen. We werken niet met tijdslots. Als het vol is, is het vol en kun je gewoon lekker blijven zitten. En onze gasten kunnen via een duidelijk aangegeven route binnen naar het toilet.

We ontvangen onze gasten natuurlijk veel liever ook binnen, maar het is nu even niet anders. We verzoeken iedereen dan ook om zich aan de regels te houden. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat er snel meer mogelijk is. Wij blijven gewoon wie we zijn en vinden het heel gezellig als je komt. Op maandag 1 juni om 12.00 uur trappen we af. We zien jullie weer graag.”

Van Rooijen binnen en op het plein

Van afhaal naar inhaal, want dat er wat ingehaald mag worden, is duidelijk. Zeker na de vliegende start die Van Rooijen had na de opening vorig jaar. Alex en Peter zijn druk bezig met het voorcafé/bistro om te switchen naar een veilig onderkomen voor de eters en drinkers volgens de RIVM richtlijnen. Ook zijn ze bezig om een terras te realiseren op het raadhuisplein bij het gemeentehuis.

Alex: “In onze Bistro maken we ruimte voor de 30 gasten die tot 1 juli zijn toegestaan. Daarna hopen we binnen verder te kunnen opschalen. Feesten, partijen en optredens zitten er voorlopig niet in en om evengoed iedereen te voorzien van een natje en een droogje hopen we binnenkort een terras op het Raadhuisplein te creëren. Opening is nog onder voorbehoud.. .

Op 1 juni mag onze bistro al open en dat doen we dan ook! Vanaf 17:00 uur zijn de eerste 30 personen die reserveren van harte welkom, we hebben dan ook nog een leuke actie. Voor € 20,- euro onbeperkt spare ribs/hamburgers en sate. Geef wel bij de reservering aan dat je hier gebruik van wilt maken.

Vanaf vrijdag 5 juni is de Bistro ook weer geopend en kan er lekker gegeten worden op vrijdag, zaterdag en zondag. Als je bij ons te gast wilt zijn met familie en/of vrienden, dan moet je reserveren. Kijk even bij ons op de site www.cafevanrooijen.nl daar staat alles op over hoe en wat te doen. Wees er wel op tijd bij, want je zit zo op 30 personen.”

Over de precieze inrichting van het terras op het Raadhuisplein zijn ze nog in gesprek met de gemeente. Alex: “De bedoeling is ongeveer 50 zitplaatsen te creëren voor het nuttigen van koffie, gebak en drankjes en op termijn willen we ook een kleine lunch gaan serveren. Het is allemaal afhankelijk van de medewerking van de gemeente én van de gasten. Als iedereen zich aan de regels houdt, is er veel mogelijk. Gelukkig is de gemeente heel welwillend. En wij staan open voor het gesprek. We gaan er voor en hebben er zin in

We richten onze aandacht volledig op Van Rooijen, de Quicksilver bar blijft voorlopig gesloten tot er weer nieuwe versoepelingen komen.”

’t Zonnetje zet klanten graag weer in het zonnetje

Arjan Hoogland van snackerie ’t Zonnetje is ook blij met de eerste versoepeling in deze tijden. “Wij blijven gewoon open, maar gaan anders open. Er is nu weer een mogelijkheid om binnen wat te eten. Ik stel binnen drie tafels voor twee personen op. Wanneer het een gezin betreft, moet men dat even aangeven en zetten wij stoelen bij. Zo houden wij de controle. Dat mag ook volgens het protocol. Afhalen kan ook weer op de plaats van voorheen, wel moet het bestellen vooraf online. Dat doen wij om te voorkomen dat er te veel mensen binnen staan. Ik bespreek met iemand van de gemeente hoe wij dat het beste kunnen doen. Ik wil dan ook weten wat de mogelijkheden voor buiten zijn. Ik wil de bankjes weer graag buiten zetten. Dat gaf best wel gezelligheid, gezelligheid op afstand, zeg maar. Mensen staan evengoed buiten, daarom hoop ik op coulance van de gemeente.”

’t Fortuin laat weer praten, proeven en genieten

Frank en Karin en hun team staan in de startblokken. Na de bezorgdiners van de Catering Company, richten zij het eetcafé als vanouds weer in voor opening op 1 juni. De toegestane 30 gasten krijgen een prima plek waarbij afstand gewaarborgd kan worden. Als je uit eenzelfde huishouden komt, schuif je wat dichter bij elkaar. Ben je met zijn tweetjes, maar kom je niet uit één huishouden dan is dit ook geen probleem. Gasten in overige samenstellingen zijn van harte welkom, maar houden 1,5 meter afstand onderling. Hoe dan ook, lekker eten en drinken is gegarandeerd. Als je maar van tevoren reserveert.

Karin: “We openen het restaurant op 1 juni om 12.00 uur voor de openingslunch en ’s avonds het Walking Dinner. Beide waren snel uitverkocht. We zijn ontzettend blij met alle positieve reacties. Het is toch even afwachten hoe het allemaal zal verlopen.

Na 1 juni is ’t Fortuin open van woensdag t/m zondag van 10.00 tot 23.00 uur. Omdat even spontaan komen aanwaaien lastig is, staan er veel arrangementen op de planning. Daarvoor kun je vooraf plaatsen reserveren via
www.t-fortuin.nl of telefonisch. Bij de reservering wordt gevraagd of iedereen van het gezelschap gezond is. Op de dag zelf nemen wij nog even contact op om deze vraag te herhalen. Op een mooie dag kun je spontaan gebruik maken van ons terras. Ook dan volgt een controlegesprek vooraf. Het is heel belangrijk dat iedereen zich goed voelt. Voor jouw eigen gezondheid en die van onze medewerkers.

Onze bedieningsmedewerkers serveren de gerechten en consumpties aan tafel. Uiteraard worden alle opgelegde maatregelen m.b.t. hygiëne nageleefd. Na binnenkomst moeten de gasten altijd hun handen desinfecteren.

We hebben veel van ons team gevraagd de afgelopen maanden en ook nu kan nog niet iedereen aan het werk. We hopen dan ook dat we de capaciteit snel kunnen uitbreiden naar de achterzaal. Daarover zijn we al met de gemeente in gesprek. Zou prachtig zijn als al onze medewerkers weer snel aan de slag kunnen, toppers zijn het! Wij zijn blij, gemotiveerd en super enthousiast, want we mogen weer doen waar we zo van houden, al is het nog enigszins beperkt. Samen komen we er wel.”

Frank: “De afgelopen weken hebben we veel mensen blij kunnen maken via de WF Catering Company. Deze is nu gesloten, maar online bestellen kan nu via onze bestelshop op de website. We bezorgen niet, maar de bestelde gerechten, weekspecial of hapjes kun je afhalen bij de achterzaal. Dus ook voor de thuisgenieters zijn we open. En natuurlijk kun je alvast met ons in gesprek over het feestje dat je wilt geven voor een verjaardag, trouwerij of andere gelegenheid. Wij denken graag mee.”

Vorig artikelBericht van de kernraad Wervershoof
Volgend artikelBericht vanuit café de Ark