Het raadhuis van Wervershoof is 80 jaar na de bouw nog steeds een van de highlights van het dorp. Het herbergt een hele geschiedenis waar veel van de inwoners deel van hebben uitgemaakt, als bruidspaar, personeelslid, gemeenteraadslid, bezoeker of op welke manier dan ook.

Het gebouw werd na de oplevering in maart 1940 in gebruik genomen, maar is door de tussenkomst van de Tweede Wereldoorlog nooit officieel geopend. Stichting Oud Wervershoof grijpt dit jubileumjaar aan om dat alsnog te bewerkstelligen.

Zaterdag  14 september a.s., tijdens de Open Monumentendag 2019, zullen de jongste zoon van oud-burgemeester Raat, de heer Jaap Raat en de eigenaar van het gebouw, de heer Jos Botman, om 10.30uur de officiële opening verrichten. Iedereen is hierbij van harte welkom.

Verder is er een mooie expositie over de afgelopen 80 jaar Raadhuis te bezichtigen, die zaterdag 14 september en verder iedere laatste zaterdag van de maand is te bewonderen. In de Binding van volgende week komen we hier uitgebreid op terug.