Onze dorpen zitten vol ondernemerstalent. Startende en al ervaren zzp’ers die de sprong richting zelfstandig ondernemerschap namen en ons voorzien van alles dat maar nodig en wenselijk is. Vaak kennen we ze niet of onvoldoende. Daar brengt de Binding graag verandering in. Deze week: maak kennis met Marlyne Botman en haar bedrijf Bij Mel Wonen, woonaccessoires. Meer zien? Kom naar haar stand op de Lokale Lente Markt in Andijk op zaterdag 23 maart.

Wil jij jezelf én jouw bedrijf voorstellen in deze rubriek? Mail naar redactiebinding@gmail.com of bel 0228-745000.

“Hi allemaal, ik ben Marlyne Botman. Ik ben 40 jaar en kom uit Wervershoof waar ik nog altijd met veel plezier woon. Uit mijn voormalige kantoorbaan haalde ik geen energie meer dus werd het tijd voor iets nieuws: Bij Mel Wonen.

Eén van mijn eerste posts op social media was: Ideeën zijn mooi, maar zonder uitvoering blijven het ideeën. En ja dat is ook zo! Soms moet je gewoon in het diepe springen en zien wat het pad je brengt. Dus mijn gedachten om iets met woonaccessoires te gaan doen, heb ik tot uitvoering gebracht. Ik heb mijn baan opgezegd en begon op 1 december met Bij Mel Wonen. Super spannend natuurlijk, zeker omdat ik nog geen andere baan had. Opstarten kost veel tijd en dat had ik op dat moment.  

Ik schreef me in bij de KvK en ben naar groothandels gegaan om leuke items in te kopen. Samen met mijn vader Kees Botman, maakte ik een showroom om alles te kunnen showen. In diezelfde tijd kwam er een baan voorbij die goed bij me past. Het is voor drie dagen én ook nog eens in Wervershoof. Een perfecte combinatie! Intussen ben ik dan ook begonnen bij Slagerij Ruiter.

Waarom Bij Mel Wonen?
Ik ben altijd al creatief geweest. Ooit begon ik Het Houten Boetje, toen maakte ik voornamelijk kraamkratjes van hout. Daar stop ik mee, want het zelf maken kost veel tijd en is daardoor niet lonend. In de woonaccessoires kan ik mijn creativiteit goed kwijt. Ik vind het erg leuk om met mijn handen bezig te zijn en mensen blij maken met leuke items en cadeaus. 

Ik ben ook een mensenmens, word  blij als ik onder de mensen ben. Aanstaande zaterdag 23 maart sta ik bijvoorbeeld op de Lokale Lente Markt in het Dorpshuis in Andijk. Dus kom gezellig langs, proef de lente en fleur je huis of veranda op. Ik heb zoveel leuke items binnengekregen! 

Welke producten verkoop je?
Momenteel richt ik me op woonaccessoires zoals vazen, vaasjes, kandelaars, dienbladen, amberblokjes etc. Ook maak ik kant en klare giftsets. Deze heb ik in diverse prijsklassen. Daarnaast maak ik ook diverse droogbloemboeketjes in verschillende maten. Dit maakt het vaasje helemaal af! Je kunt bij mij in ieder geval terecht voor een leuk cadeau en een leuke kaart heb ik er ook nog bij. Zelf ontworpen ook!   

Wat zijn je toekomstplannen?
Droogbloemen, daar wil ik meer mee doen. Die vind ik zo mooi en ze zijn ook nog eens duurzaam. Binnenkort geef ik een workshop waarin deelnemers een mooie creatie gaan maken voor in huis. Deze workshop is al volgeboekt, maar smaakt naar meer.  En ja, natuurlijk blijf ik steeds op zoek naar leuke nieuwe woonaccessoires voor uitbreiding van het assortiment. 

Hoe de toekomst ook uitpakt, ik probeer bij mijn gevoel te blijven en wie weet wat er allemaal op mijn pad gaat komen.

Waar vinden we Bij Mel Wonen?
Ik heb een showroom aan huis, aan de Bulledik 21. Maak een afspraak of kom als ik open ben. Op mijn Instagram en Facebook staan de openingstijden. Je kunt me altijd een berichtje sturen. Ook sta ik op diverse markten. Volg me op social media en via de Binding voor informatie. Graag tot ziens!

Instagram: bij_mel_wonen

Facebook.com/by.mel.wonen

Vorig artikelBenefietvoorstelling op 5 april, Arie Vuyk speelt Op dreef! 
Volgend artikelOpschoondag Wervershoof op 30 maart