Dat voor zwembad de Zeehoek nieuwbouw lonkt lijkt sinds de raadsvergadering van vorige week donderdag een stap dichterbij. Met een unanieme meerderheid besloot de gemeenteraad om een scenario voor nieuwbouw te onderzoeken, dat zal volgens de wethouder voor oktober 2017 gepresenteerd worden.

De VVD pleitte ervoor om extra eisen op te nemen voor dit scenario. Zoals kiezen voor energieneutrale bouw, waardoor de exploitatiekosten laag blijven. Ook wilden wij de bouw laten begeleiden door het bestuur van de stichting in plaats van de gemeente. Ten eerste gaat het dan sneller en ten tweede ben je niet verplicht tot een Europese aanbesteding. Dat is én goedkoper én je kunt werken met lokale aannemers, in plaats van grote partijen uit Limburg of Groningen. Helaas zijn die twee zaken niet als extra eis opgenomen omdat het voorstel van de VVD geen meerderheid haalde. Helaas stemden sommige partijen tegen omdat ze “geen aanhangwagen van de VVD willen zijn”.

Wij hadden liever op basis van inhoud van gedachten gewisseld… Maar de kansen zijn nog niet verkeken, want de wethouder zal wel kijken naar de mogelijkheden. Ook zal het scenario van renovatie van het huidige bad onderzocht worden omdat niet alle partijen die optie uitsluiten. Later dit jaar weten we dus meer. Namens de VVD-fractie houden wij u graag op de hoogte!

Kees Nederhoff en Dirk Steltenpool