Nog een paar dagen, dan zullen de festiviteiten in- en om de kerk plaatsvinden. Een oproep voor een ieder is, om het nieuwe Wervershover volkslied in te studeren, zodat deze op het plein voor het Raadhuis – samen met de fanfare – mee gezongen kan worden.

Deze versie staat vermeld op de achterkant van de flyer, die in deze Binding is bijgesloten. Tevens zou het fantastisch zijn, om op deze dag de nieuwe vlag aan de gevel te hangen in het dorp, en dan met name de op Dorpstraat, waar de processie langskomt. Het zal een prachtig gezicht zijn. Alle voorbereidingen zijn gereed voor de processie en de kerkmis. Alle koren hebben hun uiterste best gedaan om hun liederen zo goed mogelijk te laten klinken. Oude kostuums zijn afgestoft, gewassen en gestreken om de processie er als 200 jaren terug, er uit te laten zien. Wel leuk hoor, ook spannend allemaal, en wat worden er ontzettend veel werkzaamheden verricht door heel veel vrijwilligers, om alles op tijd af te krijgen!

Aan de overige evenementen wordt inmiddels ook hard gewerkt, zoals de school en de sportverenigingen. Vervelende bijkomstigheid is de brand op de Westrand, waar gebruik gemaakt zou worden van de kantines en kleedkamers. Ontzettend triest dat dit heeft kunnen gebeuren, maar goed, ook hier zijn weer enthousiaste mensen mee bezig om dit evenement toch te laten slagen.

Laten we een kaarsje opsteken voor mooi weer op zondag 7 mei a.s. om 9.45 uur bij het Raadhuis. Wij zien graag jullie allemaal, in grote getale, tijdens processie en in een bomvolle kerk, genieten van een prachtige kerkmis.

Stichting 200 jaar Wervershoof