Op vrijdag 11 januari meldden zich 44 zeer gemotiveerde leden om te strijden om de felbegeerde titel “Boekbiljart Koning MC 2000 2019”. Het was voor Sjaak Grooteman heel spijtig dat hij vanwege gezondheidsredenen zijn titel niet kon verdedigen. Van onze zijde nog beterschap Sjaak. Gelukkig bleven er nog genoeg favorieten en outsiders over voor de titel.

Nadat er nog 4 spelers waren overgebleven, werd het weer duidelijk dat boekbiljarten toch een specialiteit van sommige leden is. Zo hadden de volgende leden zich geplaatst voor de halve finales: Jan Smak met heel veel titels op zijn naam, Jeroen Kaarsemaker, de winnaar van 2 jaar geleden, Ronald Deen, de nummer 3 van vorig jaar en Piet Mol, zoon van een van de 1e kruideniers van ons dorp, die wij gerust een specialist op het groene laken kunnen noemen. In de 1e halve finale wist Ronald enigszins verrassend af te rekenen met Jan. In de 2e halve finale was Jeroen te sterk voor Piet, die ondanks zijn routine Jeroen niet kon verslaan.

Zo kwam er dus een finale met, voor onze club, 2 jonge finalisten. Jeroen had in de finale zijn spel goed onder controle en wist het Ronald zo lastig te maken, dat Ronald ondanks nog enkele fraaie ontsnappingen toch de winst aan Jeroen moest laten. En dit betekende de 2e titel boekbiljart Koning MC 2000 uit Jeroen zijn carrière. In de strijd om de 3e en 4e plaats liet Jan nog maar weer een keer zien waarom hij zoveel keer de boekbiljart Koning van onze club is geweest. Met fraai spel liet hij Piet kansloos. Onze complimenten voor alle deelnemers, want het was weer een supergezellige avond.

Met vriendelijke groet, namens Mannenclub 2000, Sjaak Lakeman