In het nieuwe jaar starten en weer nieuwe cursussen in de Schoof! Naailessen en Mindfulnesstraining/ stress reductie.

Mindfulnesstraining/ stress reductie: Mindfulness is een bewuste open en vriendelijke aandacht die vrij is van veroordelingen. Door mindful te zijn kun je afstand nemen van automatische, negatieve gedachten. Mindfulness is niet afhankelijk van wat er in je leven gebeurt. Het is een houding die je altijd kan aannemen. Mensen die mindful zijn, concentreren zich op het hier en nu.

Onderwerpen die lang komen in deze training zijn: Leren ontspannen, omgaan met grenzen, interne dialoog, met de stroom mee, verlangen versus geluk in het hier en nu, omgaan met tegenslag en pluk de dag. Door middel van speciale Mindfulness-technieken leer je in deze opleiding hoe je een open en bewuste levenshouding gaat aannemen. Ingesleten reactiepatronen worden ontmanteld zodat de vrijheid ontstaat nieuwe wegen te verkennen. Zo ontstaat er ruimte voor verandering en heling. Mindfulness staat voor aandacht, acceptatie en aanvaarding. Met mindfulness en meditatie sta je stevig in het leven. Je leert met volle aandacht te zijn bij waar je mee bezig bent.

Meditatie en mindfulness: Met mindfulness en meditatie ervaar je minder spanningen. je verhoogt je weerstand, je hoofd wordt rustig en je gevoel van geluk stijgt enorm. Centrale thema’s in de mindfulness zijn: Niet oordelen, geduld, eindeloos beginnen, vertrouwen, niet-streven, aanvaarding en loslaten. Je leert in deze opleiding hoe je een open en bewuste levenshouding kan aannemen. Doelen van de training zijn om  doelmatiger, creatiever en wijzer te worden. Vele wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat mediteren een genezingsproces bijzonder effectief kan ondersteunen. De effecten voor je gezondheid zijn: meer energie, lagere bloeddruk, minder spanning en rustigere hartslag, je kunt beter omgaan met stress.

Naailessen: Deze zullen gegeven worden door Liesbeth Vermeer wie haar opleiding heeft genoten in Den Haag, waar ze ook geboren is. Als jong meisje bedacht en maakte zij haar eigen kleding. Aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten is de opleiding Mode gevolgd. Daarna heeft zij 40 jaar ervaring opgebouwd met het ontwerpen en maken van Couturekleding voor particulieren waar onder ook veel trouwjaponnen. Op het atelier heeft zij vijf  jaar daarvan ook lessen gegeven, omdat daar veel interesse voor was. Vijftien jaar geleden is zij naar het mooie West-Friesland verhuist. Na verscheidene jaren vanuit huis te hebben gegeven wordt er met een nieuwe cursus gestart in De Schoof in Wervershoof.

De cursus wordt gegeven in kleine groepjes van max.5 mensen, (heren zijn ook welkom) zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Zowel beginners als gevorderden. U maakt zelf de keuze wat u wilt gaan maken en Liesbeth begeleidt u daarbij. U kunt leren hoe u een patroon moet veranderen naar uw eigen maat, of om uw eigen ideeën uit te voeren. Er wordt zelf gezorgd voor een patroon en stof naar keuze. Het geeft veel voldoening om vol trots een stukje, mooi uitgevoerd, werk te kunnen laten zien. En wat dacht u van zelf reparaties uitvoeren, die u nu moet uitbesteden?

Meer informatie over deze cursussen is te vinden op www.deschoof.net. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen op nummer 0228 581876.