Foto: Pieter Prins

Onder voorzitterschap van Pascal Meester is met secretaris Hjalmar Verdonschot, penningmeester Arjan Neuvel en de bestuursleden Linda Hoogeveen en Sanne Knijn een nieuw bestuur voor SMEW gevormd. Stichting Music Events Wervershoof is een enthousiaste stichting, die al meer dan 25 jaar allerlei muziekavonden in en voor ons dorp heeft georganiseerd.

Het nieuwe bestuur heeft al in samenwerking met de scheidende SMEW-leden Loek Boon, René Dol en Myriam Koomen geparticipeerd in de organisatie van de laatste evenementen, waaronder de Winterstoppop. Op 31 december 2016 beginnen de enthousiaste opvolgers met een nieuw evenement: Top 2000café in Het Café. Teams van vier personen kunnen zich via gezelligheid@hetcafevanwervershoof.nl inschrijven voor de Top2000quiz en worden bevraagd over deze hitlijst. Deze avond wordt uiteraard muziek uit de top2000 gedraaid, en SMEW zou SMEW niet zijn wanneer er geen livemuziek is. De bekende band Blue Flame speelt zowel het oude jaar uit als het nieuwe jaar in. Na hun optreden nemen de dj’s Peskel & Halmar de muzikale omlijsting over. Voor slechts € 27,- is deelname en vrij drinken met een hapje gedurende de quiz verzekerd.

Winterstoppop 2017
Na deze avond volgt het jaarlijkse Winterstoppop op 29 januari 2017. Dat belooft opnieuw een prachtige muziekdag te worden. Het nieuwe bestuur is nu al verrijkt met een overdonderend aantal inschrijvingen. “Prachtig vinden wij dat. Het programma wordt aangevuld met een akoestische set en wij brengen het thema ook weer terug. Dit jaar is het thema Seattle, bands die in deze Amerikaanse omgeving hun oorsprong hadden. Dat zijn er heel veel, waaronder Pearl Jam, Alice in Chains en Nirvana.”

Westfrieslands Festival
Vanaf 2017 wordt ook het Westfrieslands Festival tijdens de kermis onder de vlag van SMEW georganiseerd, maar wel op een ander nog nader bekend te maken terrein. Molenpop en het Rock & Pop Event blijven ook de komende jaren op het programma staan.

Muziek van, door en voor Wervershovers
Het bestuur vervolgt: “Wij hebben ook andere ideeën in de planning. Wij willen ook andere richtingen als jazz, blues en dance een kans geven. Het vorige bestuur blijft ook actief en verzorgt eenmaal per jaar een SMEW-classic. Er zal genoeg aandacht voor muziek in Wervershoof blijven onder de slogan ‘muziek van, door en voor Wervershovers’, waarbij ook de kans voor bands buiten het dorp aanwezig blijft. Wij scouten bands en bezoeken jamsessies. Er is heel veel talent. Nieuwe ideeën zijn altijd en welkom. En alles zal te lezen zijn via onze website, welke wij up-to-date houden.”

Vorig artikelBizzykidzspel in een kerstjasje
Volgend artikelSfeervolle kerstmarkt Wervershoof