Met een eerste, tweede, zesde en vierde plaats heeft Irene tijdens de World Cup wedstrijden in Salt Lake City weer mooie prestaties neergezet. Het bevestigt haar goede vorm van dit moment.

In een nieuwe Nederlandse én persoonlijke recordtijd van 3.52.89 reed Irene wederom naar een eerste plaats op de 3000m. Dit was slechts zo’n 0,8 seconde boven het wereldrecord van Sábliková, dat staat op 3.52.02. In een volgens Irene slechte race, die na een matige tweede ronde alleen maar heel goed ging en in rondetijden van 30 laag, om uiteindelijk uit te komen op de fantastische eindtijd. Haar tegenstander Blondin heeft zij alleen de eerste paar ronden gezien en vervolgens ruim achter zich gelaten. Om op televisie te zien en mee te beleven een prachtige rit.
Een dag later werd de ploegenachtervolging gereden en daarin reed Irene samen met Ireen Wüst en Melissa Wijfje een heel goede race, waarbij net geen nieuw Nederlands record werd gereden. Een tweede plaats na Canada was het resultaat, ook omdat een rijdster van de als favoriet gestarte ploeg van Japan in de laatste ronde kwam te vallen.

De zwaarste dag werd zondag. Driemaal moest Irene het beste van zichzelf laten zien. Eerst moest zij zich zien te plaatsen, middels een halve finale, voor de finale van de mass start, om vervolgens de 1500m te rijden en als afsluiting van het World Cup tournooi de finale van de mass start. In twee halve finales moesten Irene en haar ploeggenote Marijke Groenewoud ieder apart de finale zien te bereiken. Dit was door beiden goed gelukt, daar zij alle twee in hun ritten een eerste plek behaalden.

Op de 1500m, die hierna volgde, reed Irene zich via ronden van 25, 27, 28 en 29 seconden naar een keurige zesde plaats in 1.52.12, wat wederom een persoonlijke recordverbetering betekende. Haar tegenstander Golubeva kwam 0.018 seconde eerder over de finish en werd hiermee vijfde. Irene heeft hiermee bewezen dat zij ook op deze 1500m tot de wereldtop behoort. Hopelijk kan zij zich tijdens het OKT eind december ook plaatsen voor deze afstand.
Voor de vijfde start in drie dagen stond Irene aan het vertrek van de finale van de mass start. Hierin reed zij dus samen met Marijke Groenewoud.

De concurrentie vloog er na de eerste loze ronde direct in. Diverse demarrages volgden elkaar op en aan het wedstrijd verloop was te zien, dat Irene zich dit keer opofferde voor Groenewoud. Bijna alle vluchtpogingen werden teniet gedaan door het sleurwerk van Irene, die geen enkele hulp kreeg van andere landen. Na de laatste tussensprint kon de Noorse langeafstandsrijdster Haugen een zodanige voorsprong nemen, dat het wel heel moeilijk werd voor Irene om ook dat gat dicht te rijden. Ruim voor de laatste ronde trok Irene de sprint al aan voor Groenewoud, die zich in de rug van Blondin bevond. Op het laatste rechte stuk voor de finish werd Haugen voorbijgestreefd door Blondin en kon Groenewoud net niet winnen. Het scheelde een halve schaatslengte. Uiteraard balen dat deze tactiek geen goed einde kreeg, maar overall toch weer een fantastisch toernooi van Irene.
Dinsdag is bekendgemaakt, dat Irene met stip is gestegen op de Adelskalender, dat is de ranglijst aller tijden. Voor aanvang van dit seizoen stond zij op de 21e plaats en door haar persoonlijke records van afgelopen weekend is ze gestegen naar de 6e plaats, een prachtige prestatie.

Nu nog een trainingskamp in Inzell en dan is zij hopelijk klaargestoomd voor het belangrijke OKT van eind december, dat recht gaat geven op deelname aan de Olympische Spelen.

Met vriendelijke groet,
Support4Irene

Vorig artikelWerenfriduskerk. Trots van Wervershoof
Volgend artikelMarcel Boos 40 jaar bij het Jeugdschaatsen