30 oktober j.l., was het dan eindelijk zover, de “Meet & Greet met Johnny contant”, koopjes gekocht op de gemeenschapsveiling van 2019. Voor de locatie was gekozen voor het MFA te Zwaagdijk.

Na ontvangst met koffie en gebak kregen de 30 gasten eerst een korte uitleg over het ontstaan van de Johnny Contant Band, door Leon Neefjes. Deze gehele sessie werd ondersteund door een powerpoint presentatie met uiteraard foto’s van het eerste optreden uit 2017.

Vervolgens nam Pieter Duin de gasten mee in de muzikale geschiedenis van Johnny Cash. In twee sessies vertelde Pieter, hierbij leunend over zijn contrabas, over de start, hoogte- en dieptepunten van de ruim 50 jarige carrière van deze grote artiest. Tijdens zijn verhaal refereerde hij telkens aan een specifieke plaat waar Cash op dat moment succes mee had en die werd dan door de band gespeeld. De verhalen en liedjes wisselden elkaar af en dit concept werd enorm gewaardeerd door het aanwezige publiek.

Na een heerlijke maaltijd, waarvoor bijzondere dank aan Esther & Erna, was het tijd voor de “Sing-Along”. De band zette kort een nummer in en daarna was het aan de gasten om de titel van het nummer te raden. Met een 6-2 winst voor het publiek bleek hun muziekkennis van een uitermate hoog niveau te zijn.

Voordat dit onderdeel werd afgesloten volgde, volledig onvoorbereid, een uniek gastoptreden. Rik, de zoon van onze drummer Hans Duin werd naar voren geroepen en drumde daar sterren van de hemel met het nummer “Highway to hell”. Eric Nieuweboer moest alles uit de kast halen om dit zowel muzikaal als vocaal te ondersteunen. Het publiek ging hierbij volledig uit zijn dak, een mooie afsluiting van dit onderdeel.

De avond werd afgesloten met een heus privé concert. Stijn Meester opende dit concert met het lied “Baby what you want me to do” van Elvis Presley een heerlijke blues nummer. Daarna volgde een reeks van liederen. Muzikale alleskunner Eric Nieuweboer beperkte zich hierbij niet alleen tot het bespelen van de accordeon, piano en mondharmonica. Tijdens een van zijn vele gitaarsolo’s liep hij het publiek in, zodat gasten zijn gitaar bewegingen van dichtbij konden bewonderen.

Jessica vertolkte de rol van June Carter en schitterde met liedjes zoals Jackson, Baby ride easy, maar ook Going up the country en Gotta lot of rhythm. Tegen het einde van de avond gingen tafels en stoelen aan de kant om zo een dansvloer te creëren om nog even heerlijk te dansen op de laatste rock & roll nummers van de avond.

Al met al een gezellige en zeer geslaagde Meet & Greet met ook een bijzondere dank aan het kosteloos beschikbaar stellen van de MFA ruimte. Volgens de aanwezige gasten was dit zeker voor herhaling vatbaar, dus wie weet…