Op 9 november komt het Meertheater weer naar Wervershoof voor een prachtige voorstelling! Zij zullen in de Schoof het theaterstuk “met grote blijdschap” komen vertonen.

“Met grote blijdschap” is een toneelversie van het gelijknamige ingenieuze film van Kim Van Kooten en Lodewijk Crijns (Gouden Kalf 2001 Beste Scenario). Deze met geestige dialogen doorspekte psychologische thriller, is een tedere vertelling van een bikkelhard verhaal over liefde. Het stuk gaat over angst en schaamte, maar het is ook een gruwelijk liefdesverhaal.

Bij aanvang bevinden we ons in de huiskamer van de maatschappelijk geslaagde Luc. Hij leidt een rustig en overzichtelijk leven met zijn hoogzwangere vriendin Mieke, tot hij per toeval ontdekt dat zijn jaren geleden spoorloos verdwenen broer Ad een kluizenaarsbestaan leidt in de Belgische Ardennen, waar hij samenwoont met Els, een vrouw die onverwacht uit het verleden opduikt. Luc, vastbesloten het waarom van Ad’s verdwijning te achterhalen, gaat samen met Mieke zijn broer opzoeken.

Luc en Mieke worden met wantrouwen ontvangen, maar Luc weigert te vertrekken voor hij te weten is gekomen waarom Ad jaren geleden zo plotseling verdween.

Wat hij uiteindelijk ontdekt, zal zijn leven en dat van alle betrokkenen volledig ontwrichten. Een tragisch familiegeheim wordt blootgelegd.

Kaarten reserveren kan via www.hetmeertheater.nl