MEDEMBLIK – In 2016 zijn bij de gemeente Medemblik 48 meldingen binnengekomen over hondenoverlast, 31 hiervan gingen daadwerkelijk over hondenpoep, 15 meldingen waren om meer afvalbakken waar men de plasticzakjes met hondenpoep in kan deponeren. De meeste klachten kwamen uit Medemblik en Wervershoof, beiden 8 stuks, wognum volgt met 6 stuks. Er kwam 1 melding binnen over kattenpoep.

Het college heeft nu besloten om een extra hondenpoepzuiger in te zetten rond de haven van Medemblik en in Wervershoof en Wognum. Ook komen er meer dispensers en hondenpoepzakjes op plaatsen waar honden worden uitgelaten.

In de gebieden waar honden los mogen lopen komen extra borden waarop de rechten maar ook de plichten van de hondeneigenaren komen te staan en zal er een onderzoek komen naar extra voorzieningen zoals omheinde losloopgebieden en hondenspeelplaatsen.

In totaal gaat dit ± 50.000 euro kosten en zal worden betaald uit het potje Leefbaarheid. Ook zal Medemblik contact gaan zoeken met de inwoners van de gemeente Medemblik om tot een dialoog te koken.

Vorig artikelZondag 25 juni Hobby- en kunstmarkt bij Molen de Hoop
Volgend artikelJaarmarkt Wervershoof op zondag 2 juli