Op vrijdag 9 december hebben we na ruim 22 seizoenen afscheid moeten nemen van ons clubhuis De Welkomst. Dit gebeurde helaas in een ietwat vreemde sfeer. Dit had 2 oorzaken: we zouden deze avond gaan strijden om de titel Boekbiljartkoning van MC2000, maar deze avond viel samen met de kwartfinale van het WK voetbal Nederland-Argentinië. Het resultaat is natuurlijk bekend, dus een van de redenen van een minder uitbundige sfeer.

De 2e oorzaak was dat veel leden de voetbalwedstrijd op een andere manier wilden beleven dan op het grote scherm van De Welkomst. Dit had wel tot gevolg dat we waarschijnlijk de slechtste opkomst van leden hadden van ons hele bestaan. Van de 20 aanwezige leden waren er na enig aandringen van de voorzitter 16 bereid om te gaan strijden voor de titel. Vanwege het late tijdstip van aanvangen was er door de wedstrijdleiding besloten om direct te starten met een afvalschema en uiteraard niet van de Weight Watchers.

Om met de titel naar huis te gaan hoefde je dit jaar dus maar 4 partijtjes te winnen. Wat de deelnemende leden toch wel een beetje ontzag inboezemde was de deelname van degene die verreweg de meeste titels op zijn naam heeft gebracht. Maar goed, iedereen begint deze avond op nul. En om een lang verhaal kort te maken ging Jan Smak er op het eind van de avond weer met de titel van door. Hoe je het ook wendt of keert, dit is bijzonder knap. Er waren deze avond nog eervolle vermeldingen voor Koos Sijm 2e en Gerard Mol van onze vroegere kruidenier die als 3e was geëindigd. Na de podiumceremonie werd Wilma en haar team, met op de achtergrond keukenprins

Gerrit, nog bedankt voor de vele mooie jaren die wij in De Welkomst hebben gehad. Wilma en Gerrit, het gaat jullie goed en we hopen elkaar nog wel eens te zien.
Namens MC2000, Sjaak Lakeman

Vorig artikelDudok Quartet bij Hauwert in Concert
Volgend artikelHubo Kaagloop kan weer