1.4 C
Wervershoof
zaterdag, maart 6, 2021

R.K. BASISSCHOOL GERARDUS MAJELLA

Sportlaan 12 Postbus 102 1693 ZJ Onderdijk 0228-582338
directie.gerardusmajella@skowestfriesland.nl
www.gerardusmajella-onderdijk.nl

De school
Basisschool Gerardus Majella staat in Onderdijk en is tevens de enige school in het dorp. Centraal punt van de school is de grote hal, die ruimte biedt aan vele werkplekken en geschikt is voor gemeenschappelijke activiteiten. Hier omheen liggen de groepslokalen met een grote openheid naar deze hal toe. Om de school ligt een ruime speelplaats met o.a. voetbaldoeltjes en een tafeltennistafel. Met de directe buren, het Dorpshuis in Onderdijk en voetbalvereniging Strandvogels, is een goede samenwerking.

Onze Missie en Visie; Elk kind is uniek!
Op de Gerardus Majella bieden wij hoogwaardig en toekomstgericht onderwijs waarbij het leren en de persoonlijke ontwikkeling in balans zijn. Dit doen wij vanuit onze volgende kernwoorden.

Veiligheid en Vertrouwen
Een kind kan zich ontwikkelen als het zich veilig voelt en zichzelf durft te zijn. Wij nemen kinderen serieus en luisteren naar ze in gesprek. Kinderen hebben vragen en willen zelf dingen ontdekken. Wij vertrouwen kinderen en geven ze hiervoor de ruimte en de verantwoordelijkheid. Daarnaast hanteren we duidelijke kaders waarbinnen kinderen werken en leren. Er zijn heldere regels en afspraken die voor iedereen zichtbaar en herkenbaar zijn. We betrekken kinderen bij het maken van deze afspraken waardoor zij zich er verantwoordelijk voor voelen.

Kind centraal
We kijken eerst naar het kind en dan naar de leerling. Ieder kind is uniek en wij accepteren de verschillen tussen kinderen. We differentiëren op niveau, tempo, belangstelling en werkvormen.

Betekenisvol en uitdagend
Ons doel is om kinderen op een plezierige en betekenisvolle wijze voldoende kennis en vaardigheden aan te leren. Leren is niet alleen uit boeken, maar kan op vele manieren. Leerkrachten hanteren verschillende vormen van zelf ervaren en anderen informeren waardoor we kinderen de mogelijkheid geven hun talenten te ontdekken en te gebruiken.

Samen
We leven samen, we vieren samen, we delen samen, we werken samen vanuit onze katholieke identiteit. Samen met kinderen, leerkrachten en ouders gaan we de uitdaging aan om het beste uit ieder kind naar boven te halen.

Kwaliteiten benutten
Ieder kind heeft zijn eigen talenten en kwaliteiten. Deze kunnen zich ook in de loop van de jaren ontwikkelen. Ons streven op de Gerardus Majella is het ontwikkelen van meer eigenaarschap over het eigen leren. Dit vinden wij belangrijk, want hierdoor raken kinderen meer betrokken en gemotiveerd bij hun eigen leerproces. Gesprekken met kinderen over hun leren zullen een belangrijke plek gaan innemen.

Rondleiding
Heeft u een 3-jarig kind dat in het schooljaar 2021-2022 4 jaar oud wordt? Dan nodigen wij u van harte uit om -samen met uw kind- een kijkje te komen nemen op onze school. Door de Coronamaatregelen maken wij graag een individuele afspraak met u zodat u, of online of fysiek, kennis kunt maken met onze school. Wij informeren u over de werkwijze van de school en, waar kan, ziet u de school ‘in bedrijf’. U kunt u hiervoor altijd een afspraak maken met de directeur, Annelotte Mulder. Belt u dan met 0228 – 582338 of mail naar directie.gerardusmajella@skowf.nl . Neemt u ondertussen eens een kijkje op onze website; www.gerardusmajella-onderdijk.nl Tot ziens in onze prachtige school!