Deze avond mochten we de heren Jan en Ton Morsch begroeten, ze waren de oprichters van de alom bekende band LOS ONDERDIKOS! De belangstelling voor onze eerste avond van het nieuwe seizoen was zeer goed, wat zeer werd gewaardeerd door Jan en Ton en niet te vergeten de technicus Rimmert de zoon van Ton.

50 jaar terug, rond 1962, mocht Jan invallen bij Rita en de Golden five, zo kreeg hij de smaak te pakken. Ook speelde hij in Brainstorm en Mother Nature. Het bloemkoollied werd een groot succes, de tekst was van Jan Pannekeet en die mochten ze van hem gebruiken. Ook het songfestival nummer Er es Tu bleef in de gedachten bij de mannen hangen en omdat ieder dorp zo zijn eigen volkslied heeft, werd dit nummer het volkslied van Onderdijk!

Er waren veel wisselingen in de band, Jan stopt in 1987 en gaat naar een andere band. Ze hadden op een gegeven moment vele nummers gemaakt en daarom werden er singles en zelfs een LP gemaakt.

Heel leuk was het filmpje waar het bloemkoollied ook werkelijk tijdens bloemkool snijden op de kar werd gespeeld. Ook geweldig was het nummer geniessen met de zanger Jos Weel, gespeeld in het filmpje van het boemeltje, van Hoorn naar Medemblik.

Als krent op de taart het nummer DE CROMME LEEK, prachtig gezongen door Ton. Het zou geweldig zijn als deze oude veenrivier in ere zou worden hersteld. Het was een boeiende presentatie, vlot aan elkaar gepraat door Ton. Voorzitter Piet bedankte de heren voor hun goede verhaal en daar was iedereen het mee eens.

K.K.

Vorig artikelKoffieconcert in Molen De Hoop
Volgend artikelStichting Oud Wervershoof: expositie ‘Bedroiveghoid’