Nee, wij geven geen ontspanningscursussen en hebben (nog) geen bedden in elkaar getimmerd. Wel is eens een elektrische deken gerepareerd, zijn gaten in bedsloffen gestopt en hebben we wekkers gemaakt. Maar deze titel slaat ergens anders op.

Eerst wil ik u even vertellen wat er allemaal de afgelopen maanden door onze handen is gegaan, want dat bent u al een tijdje van ons tegoed: een boor, een DVD-speler, een duplo-trein, een koffiebonenmachine, een naaimachine die steeds lussen maakte, een accu van een boormachine, een bandrecorder, een tablet zonder wifi , twee stofzuigers, een auto op afstandsbediening, een airfryer, bleu Ray speler, stoomstrijkapparaat, een wekkerradio, babyfoon, magnetron, een staande lamp èn een afstandsbediening. Over die afstandsbediening gaat het verhaal. De meneer die bij ons kwam, ging de avond voor het repaircafé nog even lezen in bed. Het bed met de flexibele bodem comfortabel in de zitstand. Toen hij wilde slapen, deed echter de afstandsbediening het niet meer. Met het vervangen van de batterijen hoopte hij het op te lossen, maar helaas, de lampjes van het apparaat gingen niet aan… Meneer moest die nacht zittend slapen. Voor hij naar de beddenzaak in Hoorn zou rijden, is hij toch nog even bij het repaircafé langs gegaan. Dat bespaarde hem achteraf heel wat kilometers en tijd, want bij ons kregen de vrijwilligers de lampjes weer aan het branden. Welterusten, meneer.

Voor al uw reparatiezaken kan u ’s morgens terecht in de Schoof: woensdag 27 maart vanaf half 10 en zaterdag 30 maart vanaf 10 uur. Onder het genot van een kopje koffie of thee (voor een laag prijsje), krijgt u vakkundige hulp of advies. In april zijn we alleen op de laatste woensdagochtend van de maand, 24 april open, want zaterdags is het Koningsdag. Schrijf het alvast maar op de kalender of in de agenda, want die maand is de Binding zo vol activiteiten, dan komt er geen stukje over het repaircafé.

Vorig artikelBedankt KaaBee-bezoekers
Volgend artikelOptreden van Deborah Carter + Band