Muziek, gedichten en theater op diverse locaties in de gemeente
Op zaterdag 5 november staat het thema 1572: de geboorte van Nederland, centraal. Verhalenvertellers, gidsen, muzikanten en acteurs nemen de bezoeker mee op een reis door de geboorte van Medemblik.

Ook creatievelingen uit Wervershoof en omstreken dragen hun steentje bij. Zo kun je luisteren naar gevleugelde liedjes van de Mannen van Stavast met zanger Cor Dol in Huis Midwoud. Draagt Dichter van Medemblik Mieke de Beer-Koomen het dilemma voor in de Melchiorhoeve in Twisk, in samenklank met muzikanten uit de muzikale stal van Dick en Minouche Boon.

Bezoek de expositie in Kasteel Radboud of de tentoonstelling in het stadhuis. Historici Peter Swart en Mark Raat geven doorlopende toelichting. Historische muziekgroep De Zoete Inval en het Gouden Nacht projectkoor o.l.v. Margreet Drijver musiceren in het Bakkerijmuseum en Toneelgroep St. Pieter brengt een vertelvoorstelling in het Oorlogsmuseum. En zo zijn er nog meer toneelverenigingen, dichters en muzikanten te bezoeken.
Stel je eigen programma samen via www.goudennacht.nl

Toegang is gratis!
Stel je eigen unieke programma samen en maak, als je wilt, gebruik van de legertrucks om van locatie naar locatie te komen. De activiteiten vinden plaats in Medemblik, Wognum, Twisk, Midwoud en Lambertschaag. Je kunt routes langs verschillende optredens zelf samenstellen. De voorstellingen zijn op diverse momenten tussen 19.00 en 21.30 uur. In verband met beperkte plaatsen is reserveren verplicht.

Het grote dilemma van Medemblik
Het is 1572. Medemblik staat voor een essentiële keuze: blijven ze trouw aan de Spaanse koning of werken ze mee aan de opstand van Willem van Oranje? Van Oranje is een man met prachtige idealen, maar de manier waarop zijn leger van Geuzen steden verovert belooft weinig goeds. De Spanjaarden regeren met harde hand, maar ze bieden wel stabiliteit en zekerheid.

‘Het grote dilemma van Medemblik’ is een theatrale tour voor het hele gezin. Ga mee op avontuur en bepaal zelf aan wiens kant je staat.

Vorig artikelHoe effectief communiceer jij?
Volgend artikelJubilarissen Brandwonden Stichting