WERVERSHOOF – In Wervershoof zijn 3 organisatoren die een jaarlijkse kermisborrel tijdens de kermis organiseren. Afgelopen jaar zijn tijdens de kermisborrels aan de Dorpstraat (2 locaties) en aan de Kibbel (1 locatie) door de toezichthouders diverse overtredingen geconstateerd.

De gemeente Medemblik heeft met de drie organisatoren duidelijke afspraken gemaakt en vastgelegd in een vergunning, dit gaat o.a. over het maximaal aantal toegestane personen, het verbod op het verstrekken van alcohol tegen (vrijwillige) betaling en het verbod op vuur(werk).

Het college laat weten dat zij teleurgesteld zijn in de drie organisaties dat zij de voorwaarden hebben overtreden en nodigt binnenkort 2 organisatoren van de kermisborrels in Wervershoof dan ook uit voor een gesprek en krijgen dan ook een waarschuwing aan de broek. Een derde organisator krijgt van het college in 2019 geen medewerking meer om een kermisborrel te organiseren.

De gemeente Medemblik laat weten dat: ,,De voorschriften zijn gericht op een veilig en gezellig verloop van het evenement. Bij een verhoogd aantal bezoekers is er geen sprake meer van een gecontroleerde veilige situatie. De calamiteitenroutes /vluchtroutes zijn hier niet op vastgesteld en geinspecteerd door onze toezichthouders.

De twee overgebleven organisatoren van de kermisborrels in Wervershoof zullen ook in 2019 bezoek krijgen van handhavers om te controleren of alles volgens de geldende vergunning gaat.

 

Bron: Medemblik Actueel

Vorig artikel2 voorstellingen bij Cultura Plus in Andijk
Volgend artikelSnelheidscontrole Simon Koopmanstraat