De Werenfriduskerk staat voor een groot deel in de steigers. De restauratie van het dak van de kerk verloopt voortvarend; men loopt zelfs vóór op het schema.

De restauratiecommissie had al vergevorderde plannen voor de aangekondigde leienactie, maar ook hier gooide corona roet in het eten. Binnenkort kunt u informatie van de restauratiecommissie verwachten over het tijdstip waarop we wél overgaan tot de leienactie. Houd berichtgeving hierover in de gaten!

Op de bovenstaande foto staat de kerktoren van de Werenfriduskerk in Wervershoof in de steigers voor renovatie begin dertiger jaren van de vorige eeuw.

Het waren crisisjaren, alle timmer- en metselbedrijfjes zaten om werk verlegen, zo ook de bedrijfjes in Wervershoof.

Voor een bedrijf was de klus te groot, daarom werd er een bouwcombinatie opgericht. Deelnemers waren: timmerman Piet Groot, timmerman Freek Weel, metselaars Jacob en Dirk Botman, timmerman Simon Botman en Jan Botman.

Rondom de toren werd een houten steiger geplaatst, bestaande uit houten juffers en aanbinders, gekoppeld met steigertouwen. Freek Weel en Dirk Botman waren de aanjagers; onverschrokken waaghalzen waren het en zo werd de klus geklaard.

Groot is het verschil met nu, stalen steigers en een aannemer van verderop. Alles prima beveiligd, leuningen om de steigers, alles goed begaanbaar.