Op vrijdag 5 oktober j.l. werd in de gymzaal van het Dorpshuis in Onderdijk de jaarlijkse seniorendag gehouden met als thema ‘Land en Water’. Deze keer was het de beurt van de werkgroep Onderdijk om een gezellige middag met een leuk programma te organiseren. Dit is goed gelukt.

Na een inloop van 13.00 tot 13.30 uur waarbij iedereen een lekker kopje koffie/thee kreeg was het gezellig vol en kon er worden begonnen met een toespraak van de voorzitter, Simon Steltenpool. Daarna was het de beurt aan Joost Schaminée, werkzaam bij de gemeente Amsterdam. Hij vertelde ons over het project IJburg, waar hij zijn aandeel aan heeft. Op IJburg wordt land uit water gewonnen, zodat de stad Amsterdam, die te kampen heeft met woningnood, daar de noodzakelijke uitbreiding kan realiseren. Joost vertelde met verve over wat men zoal tegenkomt voordat alles klaar is. Daarna was er een optreden van de muzikale groep WaterWijs. Zij zingen liederen over en vertellen sagen en legendes m.b.t. de Zuiderzee. Zij zijn zeer muzikaal en maken gebruik van allerlei muziekinstrumenten om hun optreden kleur te geven. Onder het genot van een borreltje/frisje en een hapje kon tussendoor gezellig met elkaar worden gepraat. De voorzitter sloot af om 16.30 uur en iedereen ging naar huis met een leuke attentie.

Uitslag Prijsklaverjassen en prijs-rummicub van 4 oktober 2018.

  1. Mevr. C. Dudink-Schuitemaker: 5380 punten
  2. Dhr. A. Koper, 5210 punten.
  3. Mevr. M. van Dongen: 5098 punten
  4. Poedelprijs Mevr. T. Koper-Bot: 3415 punten

Rummikub:

  1. Mevr.  Jasper
  2. Mevr. Kunne
  3. Mevr. Nieuwboer
  4. Mevr. Dijkman

Competitieklaverjassen Wervershoof
Op donderdag 11 oktober komen we bij elkaar in de zaal van Sint Jozef om te klaverjassen en zo het aantal punten weer op te schroeven. Ook de rummicuppers en de biljarters kunnen weer aan de slag. Wij verwachten u om 14.00 uur. Veel plezier allemaal.

Fietsen Wervershoof
Bij goed weer stappen we vrijdag 12 oktober weer op de fiets. Deze keer rijden James en Diny voorop. Ze hebben een route gemaakt die voert naar Onderdijk en vervolgens naar Andijk. In Andijk zal ook een opsteekpunt zijn. De route is ongeveer 25 kilometer lang.
Vertrek vanaf de Werenfridusschool om 13.30 uur.