Zomersoos: De werkgroep Zomersoos heeft voor het zomerseizoen negen activiteiten georganiseerd voor ‘alle senioren’ binnen de gemeente Medemblik. De KBO-leden hebben een programma ontvangen. Voor niet-leden: De folder met het programma kunt u ophalen op S. Koopmanstraat 107 of via de mail riet.ko@zonnet.nl

In Binding vindt u wekelijks meer informatie over de eerstvolgende activiteit.

Donderdag 19 juli, Onderdijk, 13.30 uur Workshop schilderen en/of film. Onder leiding van Annette Spigt kan er geschilderd worden. Voor mensen, die dit niet aandurven vertonen wij de musicalfilm Evita. We sluiten af met een gezellige maaltijd, bereid door Ron. Deelname workshop + eten 20,00. Deelname film + eten 15,00. Wilt u uw schildertalent ontdekken, geef u dan zo spoedig mogelijk op in verband met de aanschaf van de materialen.

Donderdag 26 juli, Zwaagdijk, MFA 14.00 uur, de heer Jac Vlaar laat ons deze middag het draaiorgel Callisto zien en horen. Ook het binnenwerk komt aan de orde. We gaan terug in de geschiedenis tot het ontstaan van het orgel. Maar bovenal klinkt natuurlijk de muziek van de bijna 150 pijpen met daarnaast grote en kleine trom, woodblock en bekken. De Hollandse klassiekers, waarop mogelijk zelfs gedanst kan worden. Deelname 7,00. Opgave bij Atie Dudink, De Gracht 10, 1684 NR Zwaagdijk-Oost. (0228-752405)

Donderdag 2 augustus, Onderdijk, varen 13.30 uur. Opstap: van Velzenstraat 24. We varen over de Grote Vliet richting Medemblik, met natuurlijk een gezellige opsteek. Deelname 7,00. Opgave bij Els Koomen-Laan, Pastoor van Santestraat 59, 1693 CR Onderdijk. (0228-583149)

Fietsen Wervershoof: Vrijdag de dertiende verliep zoals verwacht. De voorrijder stond in Hoogkarspel plotseling voor een enorm hek dat er vorige week ‘echt niet’ stond. En in Hem was ze de weg even kwijt. Gelukkig was er een nieuwe deelnemer, (geboren in deze contreien) die ons op het goede spoor zette. Al spoedig kwam Oosterleek in zicht met zijn meanderende dorpsstraat, waar we welkom waren in ‘Herbergh ’t IJsselmeer’ voor een ‘koppie of gelaggie’ met of zonder slagroom op de appeltaart. Na een stukje over de Zuiderdijk en door Wijdenes, bezochten we het oorlogsmonumentje ‘Sally’, om even stil te staan bij de helden uit de 2e Wereldoorlog. De verdere route verliep voorspoedig en zonder brokken of pleisters kwam molen ‘De Hoop’ weer in zicht, waar we afscheid namen van elkaar. De volgende fietstocht is op 27 juli.

Vorig artikelSlootjessafari in de waterweek
Volgend artikelWie versterkt ons damesteam?