Zomersoos: Wervershoof, Onderdijk, Zwaagdijk: Ook al houdt de KBO een zomerpauze, er is evengoed genoeg te doen om deze zomermaanden op een gezellige manier door te komen. Daar heeft de werkgroep Zomersoos voor gezorgd. Elke week is er een activiteit bestemd voor àlle senioren in Wervershoof, Onderdijk en Zwaagdijk.

De Kienmiddag op 29 juni in Onderdijk: Gezellig met een hapje en een drankje, werd deze middag in het Dorpshuis “de Onderdijk” door de 26 deelnemers fanatiek gekiend om de kleine prijsjes, die te winnen waren. En natuurlijk waren er mensen, die meer wonnen dan een ander, maar dat is gebruikelijk bij kienen. (de prijzen vallen altijd aan dezelfde tafel) Maar volgens mij heeft toch iedereen een gezellige middag gehad, gezellig moet je het tenslotte zelf maken. Graag tot ziens op een volgende zomersoos activiteit.
Els Koomen

Donderdag 6 juli om 14.00 uur Spellenmiddag in Sint Jozef: Voorgaande jaren ook gehouden een erg goed bezochte spellenmiddag. U komt toch ook om te klaverjassen, een potje rummicub of biljarten. De kosten zijn € 6,- met alles er op en aan. Aanmelden bij Nicolette Swart, Dorpsstraat 22, Wervershoof. tel 584593.

Donderdag 13 juli schuitentocht: Deze keer is de opstap bij molen “de Hoop” in Wervershoof om 13.30 uur. Tijdens de vaartocht meren we aan bij restaurant Koekenbier in Medemblik voor de koffie met gebak. De onkosten hiervoor zijn € 6,-. Wilt u mee, dan kunt u zich opgeven liefst zo spoedig mogelijk doch uiterlijk vóór 7 juli bij Atie Dudink, De Gracht 10 in Zwaagdijk-Oost. telefoonnummer: 0228752405.

Fietstocht Wervershoof vrijdag 30 juni: Het was een geslaagde tocht. Met 14 man/vrouw fietsten we naar Westwoud, waar we het Landpad kozen om door de klaphekken op de Binnenwijzend te komen. Altijd even spannend of er geen trein aan komt. Vanuit de Zuiderdracht kwamen we via een fietspad in de Hoornse wijk Kersenboogerd. Al gauw reden we dwars door het Willem Wiesepark en kwamen uiteindelijk op de Holenweg, om vandaar via de Venenlaan en de Oosterpoort midden in Hoorn terecht te komen. Eerst opsteken natuurlijk bij De Waag op de Rode Steen. We zaten mooi aan in het zonnetje. Daarna bezochten we de Bijbelsetuin op het Grote Oost, achter het Foreestenhuis, waar een vrijwilliger vertelde over de diverse planten en bomen met een Bijbelse naam zoals Judaspenning of Heilige boontjes. Op de terugweg in het natuurgebied aan het Wijzenddijkje konden we nog een kijkje nemen bij de zwaluwenmuur, leuk om zo’n kolonie bezig te zien.