Kees en Koos Botman (kort omschreven als Kaabee) maken deze weken hun allerlaatste toer met een terugblik op 25 prachtige cabaretjaren. Hun allerbeste sketches en liedjes over de tijd van toen passeren nog één keer de revue, uiteraard met een knipoog naar nu. Zij zeggen zelf, dat zij niet kunnen zingen, maar juist uit hun monden klinken de liedjes op hun mooist, in plat Wervershoofs.

De muzikale omlijsting is niet van buitenlandse Polen, maar van Steltenpolen, Sjaak, Harm en Jelle. Tijdens hun laatste optredens worden zij bijgestaan door hun ‘nieuwe zangeres’ Dorien Neefjes, die een flink deel voor haar rekening neemt. Else de Beer maakt het gezelschap compleet en acteert in een aantal sketches.

De geplande shows zijn al lang uitverkocht, reden waarom er nog een paar extra avonden aan worden geplakt, en heus, mocht u twijfelen, dan is twijfel onterecht, gewoon heen gaan. Een unieke compilatie vol herkenning over vaders en moeders uit de tijd van de bouw en grote gezinnen. Werken, werken, maar op deze wijze gevormd tot romantiek uit vroegere tijden.

Moeders skortje, geschikt bai alle klussen, en het blauwe jassie van vader prikken de ogen bij deze nostalgie. Oh ja, oh ja, klinkt regelmatig door de zaal. Noh moid, Trien en Bep, benne d’r ôk. De elegante dames laten zich van hun beste kant zien en bespreken de mindere kanten van hun kerels. Cor en Riek praten tijdens het wachten op een oudergesprek langs elkaar heen en de boertjes hebben het nog één keer over de zeug en de beer.

Het is een ware kunst om een pakkend liedje over het hoofdkussen te schrijven. Kaabee bewijst dat het kan. Een tijdje geen stroom geeft meer tevredenheid, dat klopt wanneer je naar de tekst luistert. “Pa, je wordt opa” is meer dan zomaar een zinnetje en het waarom bezingt Kaabee. Mooie liedjes.

Kaabee dankt aan het eind hun vrouwen Afra en Anita, die al die jaren achter de schermen hebben meegewerkt. Voor het laatste twee keer een uur Wervershoof cabaret met Koos en Kees. Wat hebben jullie toch een schitterende indruk achter gelaten. Helaas, de koek is op. Je moet een keer stoppen, maar wat zullen wij Kaabee missen. Bedankt voor al die grappen, liedjes en wijsheden.

Helemaal afgelopen is het nog niet, want Kees Botman heeft een boek geschreven, dat binnenkort wordt uitgegeven. ‘In de schoenen van mijn vader’ is een levensboek, dat vast een boeiend en meeslepend verhaal is over toen.