Paaseieren

Ria van Os maakt Paaseieren

Ik ben voor alle bewoners van verzorgingshuis St. Jozef paaseieren aan het maken (zie foto) die ik ze wil schenken voor Palmpasen.

Want deze mensen zijn zo eenzaam in deze tijd, nu er ook geen bezoek meer mag komen. Dit is mijn dagbesteding op dit moment. Ik wens jullie alle goeds en blijf gezond.

Vriendelijke groet, Ria van Os
_______________________

Ja…dat is wel even wennen. Sinds twee jaar ben ik met pensioen dus heb ik geen werkdrukte meer.

Maar inmiddels  heb ik wel een vast ritme opgebouwd. Ik zat o.a midden in het kunstproject van de Werenfridusschool. Voor iedere groep had ik iets voorbereid over een specifieke schilder die iedere groep had om mee te werken.
We hadden er allemaal zoveel lol in. Zowel de leerkrachten, leerlingen en mijn persoontje. Nu thuis veel aan het schilderen waarbij ik ook even gedachteloos kan zijn (want wat heeft die bovenkamer veel te verduren de afgelopen dagen) Verder geen oppas deze week want ook de ouders van onze kleinkinderen werken thuis. Mis het nu al… Ook geen bootcamp voor 60-plussers,  maar Esther onze juf stuurt iedere dag wat oefeningen door (mijn dank is groot Esther). Verder lees ik mijn kleindochter voor die in Amsterdam woont, om klokslag elf uur, dit door gebruik te maken  van Video telefoon. Ik sta op het rooster dat gemaakt is voor het thuisonderwijs. Hoe creatief kan je zijn. Verder volg ik de hele dag door het nieuws op mijn telefoon,  dat wil ik eigenlijk niet maar het lijkt dwangmatig of zo. En ook elke dag een wandeling op de dijk om toch in de buitenlucht te zijn. Verder gek op lezen,  dus vermaken doe ik me wel. MAAR ….ik wil eigenlijk de klok terug zetten naar TOEN, toen alles nog gewoon was of de klok vooruit zetten om te weten hoe dit
“donkere” alles voor iedereen op de wereld gaat aflopen.

Ria
_______________________

Voor mij verandert er eigenlijk niet zoveel. Ik ben juf, maar geef al onderwijs op afstand.

Ik werk bij de Stichting Rijdende School. Een school voor kermis- en circuskinderen. We staan vaak tussen de woonwagens met onze school (trailer of kleine vrachtwagen) op verschillende kermissen. Of we reizen mee met het circus. Maar er reizen ook veel kinderen in het buitenland of de kermis is te klein om een school naar toe te sturen. Dan geven we onderwijs via de computer. Ik lig dan om 9.00 in op de computer en via Microsoft Teams heb ik dan contact met 4 a 5 kinderen van basisschoolleeftijd. De hele ochtend geef ik verschillende lessen en ‘s middags bereid ik de lessen voor. In deze tijd begeleiden we ook kinderen en ouders die wel bij ons op school zitten, maar nog niet aan het reizen zijn. Zij krijgen net als iedereen werk mee van hun reguliere school en wij ondersteunen dat nu.
Dit is wat ik doe… superleuk en afwisselend werk in het onderwijs.

Groetjes Sandra Meester

_______________________

Een groot compliment voor de Werenfridusschool. De lespakketjes werden vorige week voor de deur afgeleverd.

Iedere ochtend dus aan de slag met het huiswerk. In de Google Drive worden opdrachten gedeeld, staan opdrachten klaar en nog de-zelfde dag wordt er feedback gegeven. Juf was onder de indruk van onderstaande ‘Slimme
Schrijfopdracht’ dus deze deel ik graag met jullie:

C-oronavirus houdt iedereen bezig
O-ppassen dat moet je deze tijd
R-egels & maatregelen zijn er gemaakt
O-ndernemers kost het veel geld
N-a elk bezoek handen wassen
A-rtsen werken keihard
V-irussen zijn gevaarlijker dan je denkt
I-edereen is nu aan het hamsteren
R-ustig is het nu op straat
U itroeien moet het virus zo snel mogelijk
S-amen moeten we dit oplossen

Groeten van een leerling
van groep 7