Het was afgelopen zaterdag een feestelijk en sportief einde van het schaatsjaar voor Irene en de gouden sponsoren van de stichting Support4Irene. Zij werd voordat de clinic begon in het zonnetje gezet door Bram Visser van de Dorpsraad in Wervershoof, dit omdat de gemeente Medemblik in eerste instantie weigerde om Irene te huldigen voor haar fantastische prestaties in het afgelopen schaatsseizoen.

Na veel gepraat heen en weer schijnt Irene toch nog door de gemeente in het zonnetje gezet te gaan worden. Hoe en wanneer is nog niet bekend. In ieder geval veel dank namens Irene en de stichting Support4Irene aan de Dorpsraad voor de spontane actie, nadat bekend was geworden dat de gemeente Medemblik niets zou doen, omdat Irene (die zich op en top Wervershoofse voelt) officieel niet in de gemeente woont.

Hierna nam Kees Kaag het woord namens de stichting om Irene te huldigen voor haar mooie prestaties die zij behaald heeft. Nog even in herinnering: Nederlands kampioen 3000 en 5000m, EK Allround 3000m 1e, Eindklassement EK Allround 2e, 2 keer winst op World Cup mass start, World Cup 3000m 1e. En als klap op de vuurpijl tijdens de Wereldkampioenschappen Afstanden brons op de mass start en 3000m en GOUD op de ploegenachtervolging en de 5000m.

Een fantastisch seizoen dus, dat alleen maar verbeterd kan worden met goud op de Olympische Spelen van volgend jaar……

Na deze feestelijkheden werd er door Irene en Ruud Slagter een schaatsclinic gegeven als beloning aan de gouden sponsoren van de stichting Support4Irene. Een enthousiaste groep van twintig personen, die eerst een warming up kregen voorgeschoteld die het lichaam al een beetje pijn deed. Hierna werd er een rondje om de baan hardgelopen, waarbij iedereen Irene moest bijhouden. Gelukkig kwam iedereen nog redelijk fris aan na 400 meter. Nadat de schaatsen waren aangetrokken, gingen Irene en Ruud ieder met een groepje van tien deelnemers aan de slag, waarbij schaatshouding, het neerzetten van de schaats en het pootje over werden behandeld.

Dat de groep dit kon waarderen bleek wel uit het feit dat iedereen zo goed mogelijk de diverse handelingen vol enthousiasme volgde. Na een uur bikkelen werd er afgesloten met een estafettewedstrijd van de tien deelnemers, de groep Irene tegen de groep Ruud, welke gewonnen werd door de groep Irene, omdat zij als laatste Ruud aftroefde met een prachtig eindschot.

Al met al een geweldig slot van een fantastisch schaatsseizoen, met dank aan Irene en Ruud voor de leuke manier van het overbrengen van de techniek van het schaatsen.
Graag tot het volgende, olympisch(…) seizoen.
Support4Irene