MEDEMBLIK – Het blijft een heet hangijzer in de gemeente Medemblik, de hondenbelasting, een melkkoe voor de gemeente een bron van ergernis voor de eigenaar van een hond.

Zeker nu de controle hondenbelasting weer aan de gang is en de gemeente Medemblik speciaal voor deze controle een externe kracht inhuurt om huis aan huis te controleren of daar niet stiekem wel een hond woont maar geen belasting voor wordt betaald.

De totale kosten om te controleren of u als hondeneigenaar zich wel aan de wet houdt is ± 16.000 euro. De opbrengsten zijn vele malen hoger, en daarvan worden dan weer de hondenpoepzuiger die in de wintermaanden (november-maart) één keer per maand wordt ingezet, en als er meldingen binnenkomen van overlast door hondenpoep ook de rest van het jaar gemiddeld 2x per jaar.

Afschaffen hondenbelasting kost veel geld.

Als de hondenbelasting wordt afgeschaft dan scheelt dit inschrijving en controle kosten (16.000 euro per jaar), maar de kosten van het opruimen van hondenpoep, handhaving en het beantwoorden van vragen van de inwoners van de gemeente Medemblik blijven wel gewoon doorlopen.

Hondenspeelplaats

Ook na vragen van de PvdA (Bert de Jong) blijft Medemblik zich in stilzwijgen houden, normaal moet er binnen 2 weken op schriftelijke vragen worden gereageerd maar tot op heden, de vragen zijn 16 juni ingediend, heeft Medemblik zich stilgehouden tot ergernis van veel hondeneigenaren.

De beloofde hondenspeelplaats in Wervershoof is er nog steeds niet en ook de roep om hondenspeelplaatsen in de rest van de gemeente Medemblik lijkt niet door te dringen bij de gemeente.

 

Bron: Medemblik Actueel