Muzikale Molentour opent molenseizoen
Eindelijk hadden we weer eens een prachtige dag voor de opening van het nieuwe molenseizoen. Na 2 jaar aflassen van de festiviteiten besloten de evenementencommissie om het festijn met tenten te overdekken zodat de opening sowieso kon doorgaan. En wat was het een feest!

Molen de Hoop zet een nieuw evenement op de kaart: Muzikale Tour door de Molen. Een schot in de roos! Er moesten natuurlijk de nodige voorbereidingen getroffen worden De tenten zijn afgelopen donderdag door de onderhoudsploeg opgezet. Dat was nog een flinke klus, maar zeker geen overbodige luxe.

Muzikaal programma
Voorzitter Jan de Beer startte het molenseizoen om 13.00 uur met een openingswoordje.
Daarna begon het muzikale programma. Prachtige muziek op de stellingzolder van harpduo Tessel en Anna. Op de begane grond van de molen speelden een aantal leden van het 100- jarige St. Caecilia. De Giel Montanjes en Young & Younger wisselden elkaar af in de tent die tussen de molen en de Vang was gezet.

Zonnige drukte
Het weer werd steeds beter zodat de zijschermen aan één kant warden opengezet. Het publiek genoot buiten in het zonnetje mee van de muziek. Commissielid Astrid maakte me de aanwezige kinderen een leuk voorraadpotje in Paassferen. Ook de horeca had het weer lekker druk met koffie, appelgebak, molenkoeken, tosti’s en de nodige (non-)alcoholische versnaperingen.

Expositie en loterij
De expositie van de leerlingen van schilderes Annette spigt was ook geopend. Leuk om te bekijken met diverse muzikale klanken op de achtergrond. Was u niet in de gelegenheid te komen? De expositie is elk weekend in Molen de Hoop te bezichtigen tot eind mei. Koop dan meteen een lot (1 voor € 3,00 en 2 voor € 5,00) en maak kans op een schilderworkshop van Annette Spigt. Eind mei is de trekking. Nadien kunt u tot eind September de schilderwerken van Annette zelf in de molen bewonderen. Kom langs en drink een kop koffie in De Vang. Bij goed weer op het terras.