In het pand van Rheino’s, aan de Dorpsstraat 50, heeft Jolanda Schouten op de eerste verdieping haar praktijk Het Eiland Reflextherapie.

Wat is reflextherapie?
De bekendste vorm is voetreflextherapie. Je voet en je been tot aan de knie is een afspiegeling van de buitenkant en de binnenkant van jouw lichaam. Door het uitoefenen van lichte druk op de voet, kan het lichaam het teveel aan energie afvoeren. Mocht de voet niet beschikbaar zijn, dan kan het ook op de hand en onderarm of het oor.

Lichamelijke of mentale klacht
Jolanda werkt klachtgericht. De eerste afspraak is er een uitgebreid gesprek over hoe de klacht is ontstaan, maar ook wat de (medische) voorgeschiedenis is. De keuze van de behandeling en hoeveel behandelingen er nodig zijn, gaat in goed overleg. Ze werkt met de westerse geneeskunde en vanuit de oosterse met de meridianen en de elementenleer.

Zelfhelend vermogen
De behandeling is erop gericht om vanuit ontspanning het lichaam aan te zetten tot herstel. Het begint met een voetenbad. Op de massagebank volgen we de ademhaling om meer in het lijf te zakken, wat het gevoel van ontspanning en herstel ten goede komt.

Voor wie?
Voor een ieder die op een zachte en ontspannen manier wil werken aan zijn klacht. In sommige gevallen is er zelfs volledig herstel. Jolanda heeft een speciale cursus gevolgd om vocht met behulp van lymfedrainage op de voeten en de handen af te voeren. Zij behandelt ook zwangere vrouwen en begeleidt mensen met kanker, of herstellende hiervan, in hun proces. U bent van harte uitgenodigd kennis te maken met Jolanda en haar zachte kundige handen.

Op de website www.heteilandreflextherapie.nlhttp://www.heteilandreflextherapie.nl kunt u zichzelf informeren over de openingstijden en de kosten. Het Eiland Reflextherapie is o.a. aangesloten bij de VBAG en mogelijk wordt er een deel van de behandeling vergoed door uw ziektekostenverzekeraar. Voor een afspraak of uw vragen kunt u bellen naar 06 389 09 441