Een fenomeen dat in andere delen van het land zijn weerga niet kent: dorpskwissen. Teams voeren een strijd om zoveel mogelijk punten te vergaren met het volbrengen van opdrachten op allerlei gebied.

Vragen over het dorp, activiteiten in het dorp, maar ook algemene kennis zorgen voor een spektakel. Soms strijden wel meer dan honderd teams in een sfeer van gezelligheid en spanning om de eer. Welk team pakt de trofee?

Bevrijdingsdag wordt op 5 mei voor de 75e keer gevierd. Een extra vrije dag, waarop in Wervershoof zo’n dorpskwis zal plaats vinden. Dit is een vooraankondiging, er volgt de komende tijd meer informatie. De bedoeling is, dat u een team van 8 tot 12 personen samenstelt en vanuit een woning van een van de deelnemers meedoet. Iedereen kan meedoen. U kunt met uw familie meedoen, met uw vriendenclub, uw vereniging of buurt, het maakt niet uit. Tussen 12 uur en 5 uur heeft u bijna een gehele middag de tijd om de 100 opdrachten uit te voeren.

De ene opdracht is kort, een andere vergt wat meer tijd. Reden waarom uw team wat groter moet zijn. Er kan gebruik worden gemaakt van internet, van kranten en tijdschriften, van Skriemers, maar ook van de kennis en creativiteit van de deelnemers. Voor sommige opdrachten moet u het dorp in. Er zijn opdrachten voor alle leeftijden.
De organisatie is al druk bezig om leuke opdrachten uit te werken. Het belooft een prachtig geheel te worden. Een tipje van de sluier: een terugkerend thema op deze dag is Bevrijdingsdag en oorlog. Maar daarnaast is er een veelvoud van uitlopende thema’s. Misschien bent u bij een vraag zelf wel het antwoord! Alles is mogelijk.

Doe mee en begin een team samen te stellen. Misschien vindt een neef uit Limburg het wel leuk om mee te doen. Het spektakel zorgt zo ook voor verbinding en saamhorigheid, een mooi doel voor Bevrijdingsdag.
Misschien gaat er wel een vraag over deze foto.