ANDIJK – Vanochtend om 5 uur is in een woonboerderij aan de Rikkert in Andijk een uitslaande brand uitgebroken. De brand is begonnen op de bovenste verdieping en mogelijk door een kapotte warmtelamp.

Op deze verdieping stonden terraria  met diverse exotische dieren zoals slangen en reptielen, deze hebben de brand niet overleefd. De brand werd door de zoon des huizes opgemerkt en heeft direct zijn ouders wakker gemaakt waarna zo snel mogelijk de paarden en honden die in aangrenzende panden waren zijn gered.

Rond zes uur kwamen de eerste vlammen al door het dak, en niet veel later stond de hele woonboerderij in lichterlaaie. De brandweer is groot uitgerukt met o.a. 2 ladderwagens maar ook deze konden niet voorkomen dat het pand volledig in rook is opgegaan. De omliggende gebouwen zijn wel gered door de brandweer.

De bewoners zijn door buren opgevangen en mogen zolang in hun huis logeren, de buren stonden op het punt om op vakantie te gaan toen de brand uitbrak vertelde de buurvrouw tegen de verslaggever van NH. Zij deed direct een oproep om spullen voor deze mensen in te zamelen omdat alles verloren is gegaan. .

Vorig artikelRommelmarkt Wervershoof op zaterdag 21 januari
Volgend artikelAndijk start inzamelingsactie voor familie De Haas na verwoestende brand