De Westfriese bibliotheken* zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen voorlezen voor “Voorlezen op locatie” in het kader van BoekStart in de Kinderopvang. Het gaat om de periode januari tot en met maart 2020 voor maximaal een half uur per week aan peuters op de kinderopvang.

We zijn op zoek naar voorlezers voor kinderopvanglocaties in: Enkhuizen, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Opperdoes, Wervershoof en Wijdenes.

Het leesbevorderingsprogramma BoekStart in de kinderopvang heeft als doel kinderen in de leeftijd 0-4 jaar via de kinderopvang met voorlezen en boeken in aanraking te brengen. “Voorlezen op locatie” vormt onderdeel van dit programma.

Wij bieden je:
Een goede voorbereiding in de vorm van een workshop. Ondersteuning bij het zoeken van geschikte prentenboeken en contact met een ongetwijfeld leuke club van vrijwilligers.

Dus ben je:
Enthousiast en wil je graag iets betekenen voor de bibliotheek? Wil je meewerken aan het bevorderen van het leesplezier van jonge kinderen? Meld je dan aan, en versterk ons voorleesteam! Kun je zelf niet? Misschien weet je wel iemand in je kennissenkring die hier belangstelling voor heeft. Geef het dan alsjeblieft door.

Workshop:
Op dinsdag 15 oktober staat de workshop gepland in de Bibliotheek van Hoogkarspel van 9.00 uur tot 12.30 uur**.

Aanmelden of heb je vragen over ’Voorlezen op locatie’ dan kun je contact opnemen met: Jessica Dip T 0228 743 943 of jdip@westfriesebibliotheken.nl

*Onder de Westfriese Bibliotheken vallen de volgende gemeenten: Drechterland, Enkhuizen, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec.

**I.v.m. de organisatie dient men zich uiterlijk voor 1 oktober aan te melden.