De openstelling van de expositie ’80 jaar Raadhuis Wervershoof’ is deze maand niet op de laatste zaterdag, maar aanstaande zaterdag 23 november, van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Met een aantal voorwerpen en documenten en maar liefst 400 foto’s geven wij een overzicht van wat zich in die tachtig jaar heeft afgespeeld in en om het gemeentehuis. U kunt het allemaal zien en horen, van de eerste paal in juni 1939 tot de laatste raadsvergadering in december 2010 en de activiteiten die er daarna nog plaatsvonden én –vinden. Opvallend aan dit voormalige Raadhuis zijn de gebrandschilderde ramen, twaalf in totaal. Burgemeester Raat kon zich indertijd niet erg vinden in het oorspronkelijke plan voor de ramen, die in eenvoudig glas-in-lood moesten worden uitgevoerd. Hij heeft zich dan ook erg ingespannen om het extra geld voor mooiere ramen bij elkaar te krijgen, waarvoor hij diverse instanties en instellingen heeft bezocht of aangeschreven voor een bijdrage. Toen De Vier Noorder Koggen echter in januari 1940 liet weten er nog niet uit te zijn en pas na de vergadering in april uitspraak te kunnen doen, vroeg de burgemeester het waterschapsbestuur om er van af te zien, want ‘een geschenk heeft alleen waarde als het spontaan en van harte gegeven wordt’ (…) Het is echter bewonderenswaardig dat het gelukt is met de twaalf ramen, waaraan ook de bevolking ruimschoots bijdroeg in deze zeer arme crisisjaren.

U kunt uw bezoek aan de expositie deze zaterdag eventueel combineren met de aanschaf van de nieuwe Skriemer nummer 23 en de dvd ‘Van Ouds-Her’ 8, die in het Raadhuis weer te koop zijn.

Ook het archief is open, waar Stichting Oud Wervershoof u graag van dienst is als u daar iets wilt opzoeken of foto’s wilt bekijken. Voor bezoekers voor wie het traplopen een bezwaar is, is er een lift in het gebouw aanwezig. Als wij boven even een seintje krijgen, helpen we u graag.

Voor bezoekers voor wie het traplopen een bezwaar is, is er een lift in het gebouw aanwezig. Als wij boven even een seintje krijgen, helpen we u graag.

Vorig artikelNieuwe show Op en Top Vrouw heet Contrast
Volgend artikelBijeenkomst om een geliefde te herdenken in De Kapel