Dinsdagavond 19 maart organiseerde de stichting Support4Irene een supportersavond voor sponsoren en andere belangstellenden.  Kees Kaag, de voorzitter van de stichting, opende de avond en heette iedereen hartelijk welkom, in het bijzonder Irene, haar vader en opa Schouten die bijzonder trots is op zijn kleinkind. Tevens nam hij de zaal mee in een overzicht van de nog korte geschiedenis van de stichting.

Irene gaf deze avond een presentatie over het seizoen 2018-2019. Aan de hand van dia’s en filmbeelden besprak zij hoe zij het seizoen beleefd had. Voor de pauze vertelde zij hoe het seizoen eigenlijk in mineur begon vanwege problemen rond de contracten van Irene en haar broer Simon en niet nagekomen afspraken.

Het werd een seizoen dat voor het overige in alle opzichten uitzonderlijk geslaagd genoemd mag worden. Op één wedstrijd in Zweden na, waarin ze zesde werd, mede door miscommunicatie binnen de ploeg,  heeft Irene alle marathons waarin ze reed gewonnen. Vijftien keer kon ze de armen omhoog steken na een formidabele eindsprint. Hierbij zit onder andere het NK Marathon dat op 1 januari in Groningen werd verreden. Hiervan liet Irene een filmpje zien waarbij zij de tactiek en de gemaakte afspraken uitlegde. Ook het eindklassement van de Trachitol Vierdaagse werd gewonnen, na alle vier dagen de overwinning gepakt te hebben..

De Mass Start is een onderdeel waarin Irene ook uitblinkt. Het NK en ook het WK werden gewonnen en op het scherm getoond, met een toelichting van Irene. Hierbij merkte zij op dat een Mass Start iets heel anders is dan een marathonwedstrijd. Een Mass Start bestaat uit  zestien ronden duurt en een KNSB -marathon heeft er 80. Ook de te volgen tactiek is anders. Afspraken met ploeggenoten zijn in elk geval heel belangrijk. Het selectiebeleid van de bondscoach werd uitvoerig besproken en de trainer-coach van Irene kwam ook ter sprake. Na de presentatie gaf Irene de gelegenheid om vragen te stellen. Hiervan werd door diverse mensen gebruik gemaakt. Tenslotte huldigde de voorzitter Irene voor het behalen van de wereldtitel Mass Start en de vele andere goede prestaties. Al met al een heel geslaagde avond die door iedereen en ook door Irene zelf als zeer positief werd ervaren.

Namens Support4Irene