De gemeenschapsveiling van Wervershoof had extra geluk dit jaar. De opbrengst was natuurlijk fantastisch, maar hadden ook de mazzel dat de veiling nog gehouden mocht worden. Vlak daarna ging ook Wervershoof Lock-down.

Ook dit jaar waren er weer de nodige uitjes en workshops. Waarvan er velen voor de grote vakantie gepland stonden. Onze workshop stond gepland op 4 April. Helaas mochten we toen niet bij elkaar komen. Een andere datum werd gepland. Uit eindelijk werd het Zaterdag 13 juni. Een mooie zonnige zaterdag. 6 gezellige dames kwamen om 13.30 uur bij Bets de Vries voor een gezellige middag keramieken. Als eerste keken we onze ogen uit in het huis en atelier van Bets. Wat een mooie dingen kun je maken van klei. We kregen een rondleiding en uitleg over het werken met klei en de verschillende workshops die Bets geeft.

Na de rondleiding zochten we alle 6 een plekje in de tuin, lekker in de schaduw en natuurlijk op anderhalve meter van elkaar. Bets had bedacht dat we een bal van klei gingen maken als basis en van daaruit er bijvoorbeeld een kip of eend van zouden creëren. Maar daar hadden sommige deelneemsters andere ideeën over. Door de vakkundige uitleg van Bets lukte het ons prima om een holle bal van klei te maken. Inmiddels was het idee bij een aantal deelneemsters ontstaan om een dikke dame te maken. Het was eerst een dikke dame, toen moest ze ook een badpak aan en ook nog een badmuts op. Dat je dat toch allemaal met klei kunt maken, dat was toch wel heel leuk om te doen.
Onder tussen kwam Dirk ons verwennen met zelfgemaakte appeltaart en een lekker kopje thee of koffie. Eigenlijk gunde we ons zelf daar bijna geen tijd voor, we waren hard aan het werk. Als je klaar was met je klei werk, mocht je je werkstuk in de speciale verf zetten. Deze verf wordt mooi glimmend na het gebakken is in de oven. Na ruim 2 uur hard en gezellig werken waren onze werkstukken klaar. Nu moesten ze gaan drogen en dat kon wel een paar weken duren, maar gelukkig waren ze na ruim 1 week al droog en heeft Bets ze gebakken in de oven. En het resultaat was enorm leuk.
Bets bedankt voor de enorme leuk middag met een mooi resultaat als herinnering aan deze dag.

Roberta van Oostrum en Stefanie Smit

Vorig artikelGrandioos eindfeest voor Groep 8 van De Schelp
Volgend artikelZomeravondfietstochten café de Ark