Zondag 24 februari houdt FilmToen vanaf 14:00 uur een filmmiddag in het Dorpshuis Onderdijk. Stichting Oud Onderdijk, Het Dorpshuis en FilmToen, zijn een samenwerking aangegaan om met elkaar een gezellige zondagmiddag te beleven met als thema agrarisch.

Onder het genot van een kop koffie kan er een plaats worden uitgezocht om de bijzondere film te gaan bekijken van Daan Pool uit Oude Sluis. Hierin is iets te zien over het leven en werken van een West- Friese boer met zijn ups en downs, die dit leven met zich meebrengt. Na deze film, in de pauze, zal er gelegenheid zijn om de foto’s te bekijken, die speciaal voor deze film is uitgezocht door Stichting Oud Onderdijk met ook het thema agrarisch. Na de tentoonstelling zal er een film worden vertoond van voor de verkaveling. Op de film is zichtbaar hoe men met een vaarschuit al zeilende naar zijn stukje land ging. Ze laten zien hoe het land bewerkt werd (poten en zaaien) en hoe de schaftijd werd door gebracht in het veldersboetje. Waar een stoof en petroleum stel met “warme” thee op hun zat te wachten. Op veler verzoek zal hierna een film worden vertoont van de familie Kaarsemaker, die het proces laten zien van het mechanisch planten rond 1970.

Deze leuke middag is al mogelijk voor 5,- (inclusief kopje koffie) per persoon en voor donateurs van Stichting Oud Onderdijk 3,50 (inclusief kopje koffie)  in Het dorpshuis te Onderdijk, Sportlaan 10.