Thuis heb ik nog een ansichtkaart, waarop een kerk, een kar met paard…. De klassieker van Wim Sonneveld, toepasbaar op waarschijnlijk ieder dorp. Ook Wervershoof had zijn kerk en kar met paard, waar we vast allemaal dezelfde voerman bij in gedachten hebben. Onze slagerij Hoogland (anno 1856!) doet zeker niet onder voor Wim’s slagerij J. van der Ven en bij de kroeg De Zoete Inval, één van de tien kroegen in die tijd, ontbreekt zelfs de juffrouw op de fiets niet!


Sonneveld zingt wat melancholiek over de vele veranderingen in zijn dorp. Ook dat gaat op voor vrijwel ieder dorp. In de expositie ‘Puur Aars’ tonen we met zo’n veertig collages de veranderingen gedurende ruim een eeuw Wervershoof. Collages vol nostalgie, die veel herinneringen zullen oproepen en waarop we de veranderingen met enige weemoed zullen bekijken. Maar die over het algemeen toch wel verbeteringen zijn geweest. De nieuwe tijd, net wat u zegt….
Het thema van de expositie ‘Puur Aars’ is gebaseerd op de gelijknamige rubriek in de Skriemer, in de jubileumuitgave van dit jaar zelfs meerdere keren aanwezig.
Kinderen kunnen met een foto-puzzelblad op de collages speuren naar de oplossing. Uit de goede oplossingen worden drie winnaars getrokken.

De expositie is op zaterdag 20 en zondag 21 november in Cultureel Centrum De Schoof, van 13.00 tot 17.00 uur. Deze middagen is ook de Skriemer te koop. Vanwege het 25-jarig jubileum van de Skriemer wordt de zondagmiddag vanaf 14.00 uur extra feestelijk opgeluisterd door het duo Bassie en Bobo.
Bij binnenkomt is de Corona QR-code een vereiste.