Expositie schilderijen, keramiek en betonbeelden van Ramona Roozendaal en Gertrud Boon. Zaterdag 26 januari stelt Stichting Oud Wervershoof het Raadhuis weer open voor publiek. Deze zaterdag zijn er schilderijen en keramiek van Ramona Roozendaal en keramiek en betonbeelden van Gertrud Wijnker-Boon te bewonderen.

Ramona komt uit Onderdijk. Zij exposeerde al eerder in het Raadhuis met keramiek, nu stelt ze vooral haar schilderijen ten toon. Haar werk is deels gemaakt met acrylverf en een aantal met pastelkrijt. Sinds september is ze bij Ankie van Lier op cursus om portretten te leren pastellen.
Zowel voor het schilderen als het keramieken maakt ze graag gebruik van vrouwelijke vormen.

Gertrud is een geboren en tot haar 15de jaar getogen Wervershoofse, waarna het gezin Boon naar Hem verhuisde. Zij heeft zich met name toegelegd op het werken met keramiek en het maken van betonnen beelden voor in de tuin. Achter haar huis heeft zij groot atelier ingericht, inclusief bakovens, gereedschap en een aparte afdeling voor het glazuren van keramiek. Hier geeft ze ook cursussen en workshops met lunch. Zij is een autodidact en zegt zelf: ‘Het bezig zijn met klei is een niet meer weg te denken deel van mijn leven.’

Verder zijn er de foto’s van het werk van de Wervershoofse kunstenaar Arie Karsten (1916-2006) te bezichtigen. Naast zijn schilderijen van oude huizen en dorpsgezichten van Wervershoof, maakt vooral de serie schetsen over de Hongerwinter veel indruk, evenals de gebrandschilderde houten panelen met oorlogstaferelen, die Stichting Oud Wervershoof van de familie Karsten geschonken kreeg.

Ook het archief is open, waar onze medewerkers u graag van dienst zijn als u daar iets wilt opzoeken of foto’s wilt bekijken. Er is een lift in het gebouw aanwezig; als wij boven even een seintje krijgen, helpen we u graag. We zijn open van 11.00 – 16.00 uur.