Werk van Jaap Beemsterboer

Expositie Raadhuis: houtbewerking Jaap Beemsterboer en schilderijen Laura Copier en Bets de Vries.

Op zaterdag 29 september stelt Stichting Oud Wervershoof het voormalige raadhuis weer open voor publiek.
Na de succesvolle exposities van het vorige seizoen, waarin ruim 900 bezoekers de prachtige creatieve werken van onze dorpsgenoten kwamen bezichtigen, gaan we nog een seizoen op deze voet voort, hoewel niet meer iedere maand. Het seizoen wordt geopend met de exposities van Jaap Beemsterboer, Laura Copier en Bets de Vries.
Van Jaap Beemsterboer is een prachtige collectie houtbewerking te bewonderen. Hij gebruikt allerlei technieken, waarbij ook verschillende houtsoorten met elkaar, of met andere materialen worden gecombineerd. Als kind was Jaap al met hout bezig, al was het toen nog met lege sigarenkistjes. Vanaf zijn pensionering, zo’n 20 jaar geleden, voert hij zijn hobby bijna dagelijks uit, die hij zelf noemt: ‘Constructie, kunst? en/of bewerking’. Het vraagteken zet Jaap zelf achter kunst, maar iedereen die zijn werken ziet zal beamen dat dit Kunst is!

Werk van Laura Copier

Het werk van Laura Copier kenmerkt zich voornamelijk door indringende portretten. Zij doet dit pas een jaar, met verbazend mooie resultaten. Laura maakt al langer grafische tekeningen, die op een andere manier tot stand komen, waarover ze zelf zegt: “De tekening ontstaat in het proces, van tevoren is er niets uitgedacht”. Het enige wat ze wel weet is welk dier het moet gaan worden en dan vormt de rest zich vanzelf. Als iets niet naar haar zin is, blijft ze net zo lang aanpassen tot de lijnen en vorm precies de juiste ‘flow’ hebben. Vrijwel al het werk van Laura is zwart/wit en dat is een bewuste keuze.
De meeste mensen uit deze omgeving zullen Bets de Vries wel kennen van de keramiek. Ze maakt echter ook schilderijen, hoewel ze daar niet erg mee naar buiten treedt. Bets schildert bij Kunst op Zolder, een groep creatieve mensen die eens in de week in Hoorn bij elkaar komen om te schilderen, het maken van keramiek, en/of brons. Ze maakt nu o.a. abstracte schilderijen, waarvan ze zelf zegt : “Iets wat gemakkelijk lijkt, maar het lang niet is.” Zaterdag kunnen we ook met deze kunstvorm van Bets kennis maken.
Ook het archief is open, waar we u graag van dienst zijn als u daar iets wilt opzoeken of foto’s wilt bekijken. Voor bezoekers voor wie het traplopen een bezwaar is, is er een lift in het gebouw aanwezig. Als wij boven even een seintje krijgen, helpen we u graag. We zijn open van 11.00 – 16.00 uur.