Het nieuwe bestuur van sociaal cultureel centrum De Schoof in Wervershoof stelt zich voor. Vandaag: Lonneke van der Gulik

Vertel eens over jezelf
Mijn naam is Lonneke en ik ben 31 jaar jong. Ik kom uit Wervershoof en ik heb een relatie. Ik werk met veel plezier met verstandelijk beperkten als woonbegeleider bij LeekerweideGroep in Wognum.

Wat is jouw rol binnen het bestuur?
Ik ben algemeen bestuurslid en ik houd me bezig met de taakgebieden: ouderen/volwassenen, vrijwilligers, cursussen/workshops en interne communicatie. Ook zit ik sinds kort bij de culturele commissie van de Schoof. De culturele commissie organiseert verschillende evenementen, denk aan beurzen, kunstmarkt, het korenfestival, bluesfestival, theater en andere activiteiten.

Waarom ben je lid geworden van het bestuur van De Schoof?
Ik heb jaren geleden de Loods-inn (BizzyKids) gedraaid onder andere met Micheal (de voorzitter). Ik vond de Schoof een hele fijn plek om te komen. Dit kwam mede door de sfeer en de mensen die er waren. Ik zag het nieuwsbericht in de krant over het stoppen van het oude bestuur en daar schrok ik van. Ik heb me altijd nog betrokken gevoeld bij de Schoof en toen ik Micheal tijdens een jamsessie in de Schoof had gesproken, is het balletje helemaal gaan rollen. Na het ontmoeten van de andere bestuursleden was het zeker dat ik dit wilde. Ik heb hiervoor jaren in het bestuur van Auxilia-Brasili-Ja gezeten met een fantastische groep mensen. Het saamhorigheidsgevoel en met z’n allen iets bedenken en organiseren geeft me veel energie en een goed gevoel. De Schoof voelde daarom als een logische en mooie uitdaging.

Wat hoop je voor de Wervershoofse gemeenschap en omstreken te kunnen betekenen?
Ik hoop dat we met de Schoof een bijdrage kunnen leveren aan het saamhorigheidsgevoel binnen Wervershoof en omstreken. Ik hoop dat bezoekers, huurders en vrijwilligers zich welkom voelen in de Schoof en een open sfeer ervaren. Samen met een goede sfeer en een mooi divers aanbod van activiteiten, hoop ik dat er nog meer mensen hun weg vinden naar de Schoof. Zowel als bezoeker of als vrijwilligers. Ik hou me graag met dit streven bezig.

Wat vind je het leukste aan de De Schoof?
Het leukste aan de Schoof vind ik dat het bestaat. Het is een gebouw dat voor iedereen is en waar veel mogelijk is. Van creatief tot kunst, van gezamenlijk eten tot sporten. Op hoeveel plekken komen nu nog zoveel verschillende doelgroepen bij elkaar? Kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen. Soms samen met elkaar en soms een eigen activiteit. Ik vind het belangrijk dat er een plek is waar dit allemaal mogelijk is. Een plek waar je dingen kunt leren, iets kunt proberen of iets nieuws kunt beleven. Daarnaast vind ik het bijzonder dat we zo’n groot gebouw draaiende kunnen houden met voornamelijk vrijwilligers, en een aantal medewerkers. Zonder al deze mensen zou de Schoof er niet meer zijn. Dat maakt de Schoof voor mij bijzonder en ik ben trots en blij dat ik er weer betrokken bij ben.