Het nieuwe bestuur van sociaal cultureel centrum De Schoof in Wervershoof stelt zich voor. Vandaag: Anneke de Wit.

Vertel eens over jezelf
Mijn naam is Anneke de Wit. Ik ben 36 jaar, financieel manager en woon samen met Kevin.

Wat is jouw rol binnen het bestuur?
Als penningmeester ben ik verantwoordelijk voor de financiën van De Schoof. Daarnaast behoren zakelijk contact, HR en huren & verhuren tot mijn portefeuille.

Waarom ben je lid geworden van het bestuur van De Schoof?
Via mijn buurvrouw Greet (ook bestuurslid bij De Schoof) hoorde ik dat het bestuur van De Schoof had aangegeven om ermee te stoppen. Dat men druk op zoek was naar nieuwe bestuursleden en of ik eventueel interesse had. Zelf was ik niet heel erg bekend met De Schoof, maar na kennismaking met een aantal bestuursleden was ik meteen enthousiast. Wat wordt er veel georganiseerd in De Schoof en wat zijn er veel mogelijkheden met zo’n prachtige locatie. Daarom besloot ik om de taak van penningmeester op mij te nemen, iets wat goed aansluit bij mijn financiële achtergrond en ervaring.

Wat hoop je voor de Wervershoofse gemeenschap en omstreken te kunnen betekenen?
De Schoof is een mooie locatie met vele initiatieven en mogelijkheden op sociaal en cultureel gebied. Ik hoop dat we kunnen voortzetten hetgeen wat er al is, maar dat daarnaast De Schoof een plek is voor nieuwe initiatieven en we een groter publiek kunnen aanspreken. Wat zou het mooi zijn als nog meer mensen De Schoof weten te vinden en dat iedereen zich welkom voelt. Tevens vind ik het belangrijk dat De Schoof nog heel lang zal bestaan, wat voor mij betekent een gezonde financiële situatie voor nu en in de toekomst.

Wat vind je het leukste aan de De Schoof?
De medewerkers en de vrijwilligers, een ontzettend enthousiast team dat ervoor zorgt dat in de Schoof activiteiten kunnen plaatsvinden en iedereen welkom is.