Op De Dijkwerkers zijn we gestart met de Kinderboekenweek met het thema ‘en toen?’. Omdat we lezen natuurlijk hoog in het vaandel hebben staan op De Dijkwerkers, hebben we maandag 28 september de aftrap gedaan tijdens de weekopening.

De leerkrachten hadden zich uitgedost als historische figuren en ze vertelden verhalen over de tijd waarin zij leefden en wat we daar nu nog van terug zien in het heden. De kinderen mochten dinsdag verkleed als historisch figuur naar school komen. Dankzij de samenwerking met de bibliotheek konden we deze historische figuren met behulp van moderne technologie, te weten een greenscreen, ook echt in het juiste tijdperk in beeld brengen. De resultaten waren verbluffend!

Kinderen die verkleed waren als ruimtereiziger zagen zichzelf tijdens de eerste maanlanding, anderen werden achternagezeten door een groep op hol geslagen dinosaurussen en weer anderen bevonden zich als piraat ineens op een heus VOC-schip. De komende weken gaan we veel ontdekken en leren over het thema, niet alleen binnen de school, maar ook daarbuiten.

Een aantal groepen gaan naar het Zuiderzeemuseum, een aantal naar kasteel Radboud en het Westfries museum komt naar ons toe voor een workshop over archeologie. Want leren doen we natuurlijk niet alleen uit boeken!