In de komende maanden wil ik u graag inspireren om vanuit de “Natuur” te kijken naar ons menselijk gedrag. Voor meer overzicht en het principe waarmee ik train als mensen meer vanuit Eigen Kracht willen functioneren.

We hebben gezien dat de laatste tijd er gelukkig meer samenhorigheid en aandacht voor elkaar ontstaan is. Dit is een principe wat in de natuur een groot goed is, als je kijkt hoe dieren leven in bijv. kuddes, roedels.

Ook hebben we gezien dat er een hoop “gedoe” ontstond toen we ‘opgehokt’ werden. Niets is menselijker maar in de natuur wordt dit  direct de kop in gedrukt, om te voorkomen dat de kudde uit Balans raakt en daardoor een minder grote kans heeft voor overleving.

Het is interessant welk ‘gedoe’ er in jouw kudde leeft, dit is er nl. ook zonder dat we dichter bij elkaar leven het is alleen meer zichtbaar geworden omdat er bijv. minder vluchtroutes waren en minder afleiding.

Deze processen spelen zich voornamelijk onbewust af, het resultaat is vrijwel bewust waarneembaar en daarmee niet makkelijk op te lossen. Je zou het een onderwaterscherm kunnen noemen, pas als je dit kan openen kun je er ook weer iets mee doen.

Vb. gedoe in kuddes: pestgedrag, schoppen, bijten. In mensenkudde: negatiefgedrag, energieverlies of angst. Herstel in balans van de kudde is dan te vinden in de hiërarchie, wordt de juiste plek en verantwoordelijkheid ingenomen?

Workshops starten in september.

Monique Meedendorp-ter Hofstede
Eigen Wijsheid is Kracht!
Onderdijk 9
1693 CA Wervershoof
www.eigenwijsheidiskracht.nl
info@eigenwijsheidiskracht.nl
Mobiel: 06 406 622 96