Het Dudok Kwartet Amsterdam is een van de meest veelzijdige en aansprekende strijkkwartetten van dit moment.

Het kwartet bestaat uit Judith van Driel viool, Marleen Wester viool, Marie Louise de Jong viola en David Faber cello. Marleen komt uit Hauwert dus het is goed om haar, met haar muzikale vrienden, weer in eigen huis te kunnen verwelkomen.

Ze delen de kern van muziek met openhartig en bezield spel met luisteraars over de hele wereld. Muziek die ontroert, ontregelt en een onuitwisbare indruk maakt. Het Kwartet is ook regelmatig te gast bij podium Witteman.
In Hauwert komt het project ‘The Fluid Orchestra’ met de jonge componist Jesse Passenier aan bod. Deze componist, arrangeur en dirigent ontving in 2017 de Rogier van Otterloo award. De jury roemde Passenier om zijn creativiteit en visie. Zijn rijkdom aan ideeën komt zeer goed tot zijn recht dankzij zijn compositorische skills, aldus de jury. Zie daarvoor ook: https://youtu.be/h7rXrMWpRKI ‘We hebben ook moeten leren spelen als een bigband’ zo verwoord Dudok het project.
Daarnaast komt ook het strijkkwartet en een fuga van Grieg aan bod. De Noor is het meest bekend van zijn toneelmuziek bij het drama van Peer Gynt. Grieg heeft tijdens zijn leven gewerkt aan 3 strijkkwartetten. Het Kwartet heeft soms de klank van een compleet strijkorkest. Het typisch Scandinavische geluid is duidelijk te horen.

Het Kwartet heeft een reputatie als een van de meest indrukwekkende ensembles van Europa en heeft nu al talloze internationale prijzen in de wacht sleept.
Het Dudok Kwartet 12 oktober 2018 om 20.15 uur in de Witte Kerk, Hauwert 95. De deur is open om 19.45 uur. Toegang: € 15,- inclusief koffie, thee en pauzedrankje. Naast kaartverkoop aan de kerkdeur kunt u reserveren via: hauwertinconcert@gmail.com. Meer informatie op www.hauwertinconcert.nl en www.dudokkwartet.nl