De eerste dorpskwis van Wervershoof is een doorslaand succes geweest. 26 teams kregen vijf uur de tijd om opdrachten uit te voeren en vragen te beantwoorden. In het huis van de teamcaptains was het zoeken in historische jaarboeken, in edities van de dorpskrant Binding en surfen op het net. Onderwijl gingen teamleden in het dorp op pad.

Halverwege de avond spoedden ‘echtparen’ zich naar het oude raadhuis om op de foto te gaan. In een heuse trouwauto, op de fiets en zelfs op een scootmobiel kwamen de kleurrijk uitgedoste stellen aan. Zelfs de ambtenaar van de burgerlijke stand stond op het bordes. Hilariteit alom. Daarna weer snel terug naar de basis om een vraag te beantwoorden. Hoeveel kilometer reden de Nederlandse deelnemers tijdens het langebaanschaatsen met de Olympische Spelen? Lijkt eenvoudig, maar valt niet mee. Je moet je wel even bedenken, dat sommige afstanden in teamverband worden verreden met halve finales vooraf.

Natuurlijk ging het over de geschiedenis van het dorp en het Westfriese dialect.
De kwis was eerder bedoeld om te worden gehouden op Bevrijdingsdag 2020, maar ging toen niet door. De vragen over het thema oorlog en bevrijding kwamen nu alsnog aan bod. De naam van de toenmalige burgemeester moest op een bijgeleverd stukje stof worden geborduurd. Bijzonder leuk was de opdracht om elders in het dorp bij een bekende muzikant het West-Friesland lied te komen zingen. Er is talent genoeg. De deelnemers aan de kwis waren heel enthousiast over deze toch wel pittige kwis. “We hadden amper tijd om iets te drinken, maar volgend jaar weer. Prachtig.”

Maak een filmpje met de clip van ‘Save your kisses for me’ als voorbeeld. Waar zit toch de coccygis van het skelet? De logo’s van die voetbalclubs heb je al honderd keer gezien, maar bij wie horen ze ook alweer?

Het laatste kwisboek werd 32 seconden voor tijd ingeleverd. Aan de organisatie de taak om alles na te kijken. Aanstaande zondag wordt de uitslag aan de 300 deelnemers bekend gemaakt. Er zal een presentatie worden getoond met foto’s en filmpjes, die door de teams zijn gemaakt. Dat belooft nog erg leuk te worden. De organisatie kijkt terug op een meer dan geslaagde avond en gaat ervan uit dat de bokaal een wisseltrofee wordt. Het kwisboek is online op de site van Dorpskwis Wervershoof.

Vorig artikelAvondvierdaagse
Volgend artikelZomeractiviteiten KBO