De Dorpsraad Andijk heeft donderdag 3 december de petitie “Behoud Het IJsselmeer!” namens het gelijknamige comité overhandigd aan Rijkswaterstaat tijdens de digitale bijeenkomst in het kader van de Werkbijeenkomst MER “Wieringerhoek”.

Er zijn namelijk ook plannen van Rijkswaterstaat om grote eilanden en een moerasgebied aan te brengen in/nabij de Kom van Andijk, het deel van het IJsselmeer bij Andijk. Al eerder zijn de zogeheten ‘zonnebank-eilanden’ die pal voor de kust van Andijk waren gesitueerd uit het plan “Duurzaam Leefbaar” van Kor Buitendijk (Bobeldijk) gehaald dankzij de handtekeningenactie. Die eilanden zijn nu ‘verhuisd’ naar de kust van Hollands Kroon en ten noorden van de stad Medemblik. Parallel aan de Zuiderdijkweg.

Coronamaatregelen
Aanvankelijk zou er een bijeenkomst worden gehouden in schouwburg Het Park in Hoorn maar door de coronamaatregelen is dit nu een digitale bijeenkomst geworden. Wel is met Rijkswaterstaat afgesproken dat wanneer de omstandigheden het weer toelaten enkele vertegenwoordigers van het comité de petitie in persoon zullen overhandigen.

De stand van de petitie staat op 30 november: 4.212 online handtekeningen en 230 handtekening op papier: samen 4.442 handtekeningen!

Het Comité “Behoud het IJsselmeer!” bestaat uit Dorpsraad Andijk, enkele zwemmers “Kopje Onder”, Stichting ‘Oud Andijk’, Dorpsraad Wervershoof en de fa. J &W Klaassen (Vissers EH 49).

Vorig artikelSinterklaasintocht Werenfridusschool Wervershoof
Volgend artikelReizen in coronatijd