Tijdens de corona lockdown merkten we allemaal hoe nuttig en aangenaam het is om digitaal vaardig te zijn. De Westfriese Bibliotheken geven dan ook hoge prioriteit aan activiteiten op digitaal vlak, nu ze weer opstarten met activiteiten in de bibliotheek.
Op 9 juni gaan ze weer van start met DigiLAB (voor jeugd van 8 tot 12 jaar) en DigiFIT (voor volwassenen). Anders dan vóór corona zijn er geen inloopuren: vooraf aanmelden is verplicht. Deelname blijft gratis.

DigiLAB: de digitale speeltuin
DigiLAB is de digitale speeltuin waar je alles ontdekt over programmeren, robotjes, virtual reality, 3D printen en meer. In de DigiLABs Enkhuizen en Opmeer zijn elke dinsdagmiddag twee sessies, in de DigiLABs Stede Broec en Wognum gaat het om donderdagmiddagen. Ouders moeten hun kind (tijdelijk alleen in de leeftijd 8-12 jaar) nu vooraf aanmelden voor deelname. Ook nieuw is dat de kinderen in een kleine groep onder begeleiding aan dezelfde opdracht werken, in plaats van vrije keuze. Wel kan ieder op eigen niveau en in eigen tempo meedoen. De eerste opdrachten die op het programma staan, zijn: Bouw een spooky game met Scratch en Bouw een snelle Lego auto met Lego WeDo.

DigiFIT: fit op digitaal vlak
DigiFIT is voor volwassenen die vragen hebben over de instellingen of toepassingen van de computer, smartphone, tablet, e-reader of slimme apparaten (thuistechnologie). Volwassenen kunnen een 1-op-1 afspraak maken voor een dinsdagochtend (Stede Broec), donderdagochtend (Opmeer) of donderdagmiddag (Wognum). Neem indien mogelijk je eigen apparaat mee, inclusief snoertjes, en eventuele inloggegevens.

Coronavriendelijk
De bibliotheekmedewerkers hanteren de richtlijnen van RIVM en de activiteiten vinden plaats buiten de openingstijden voor uitleen. De Bibliotheek Wognum blijft vooralsnog gesloten voor uitleen.

Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht: bel de klantenservice op tel 0228 743 943.
Op de website vind je meer informatie: www.westfriesebibliotheken.nl