Donderdag 15 december presenteert plaatselijke historische vereniging “Den Swaegh Dyck” al voor het 21ste jaar zijn jaarboek. Een geschiedkundige schrijversgroep heeft wederom een pennenstreek over het papier laten gaan. Allemaal mensen die van groot belang zijn voor ieder boekwerk weer. Zij schetsen met het aangeleverd fotomateriaal een beeld hoe onze ouders hebben gewoond, geleefd en gewerkt in ons kerkdorp.

Voorafgaand aan de presentatie van de Jaarboeken zal er een historisch film worden vertoond. Cineast Wim Boon laat treffend zien wie er zoal uit de kerk kwamen zo’n 25 jaar geleden.  Ze liepen zo de camera in. Jan Otsen schetst een beeld met humoristische gesprekstof. Hij geeft hiermee aan dat dat toen ook al bestond. Dat er in vervlogen tijden ook al vele bijzondere werktuigen bestonden legt Jaap Koopman uit. Hij gebruikte hiervoor de schuur van Kees Kappelhof. De LTO bestond in die tijd 80 jaar. Joop Groot samen met Alice Ruiter bezongen dat op die feestavond en brachten daarin dat vele leden een illusie hadden. Dit alles is nog maar een kleine greep uit hetgeen van wat er die avond in beeld wordt gebracht.

De avond wordt besloten met het uitreiken van het eerste jaarboek, ieder jaar weer aan een persoon met een rijk historisch besef binnen de vereniging. Ook wordt het jaarboek uitgereikt aan degene die ieder jaar weer een rol van betekenis speelt  bij het in elkaar zetten van het jaarboek. Ook de schrijversgroep zal persoonlijk een kleine verrassing worden bezorgd. De overige jaarboeken waar al reikhalzend naar uitgekeken wordt, zo’n 600 in getal, zullen zo spoedig mogelijk worden bezorgd. Kort en goed leg deze avond vast op uw kalender. Om 15 december om half 8 staat de deur van ons Dorpshuis ”Over de Leek” voor een ieder open.
Namens de historische vereniging, John Groot.

Vorig artikelKerstconcert St. Caecilia en Four Winds
Volgend artikelMidwinterconcert Excelsior 18 december